ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 96 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Новините • Новини от България Есенни изненади в списание "Усури"

Есенни изненади в списание "Усури"
Публикувано от: Владимир Нгуйен   
Вторник, 04 Септември 2012

 98 брой на списание УсуриБаланса на есенното ни хранене

изгражда септемврийското „Усури”

 

За това ни вдъхновяват рецептите на Ваня Ирибаджакова, а храна сме подготвили и за кожата – с чистата козметика на варненското „Ателие за мечти”

 

СЕМЕНЦАТА СА ХРАНА, КОЯТО ОПИСВА БОГАТСТВОТО НА ЕСЕНТА – вижте само птичките с какво старание събират всяко едно, добяват го в палитрата си... Защото те нямат пирамида на здравословното хранене, а богата, пълноценна палитра, която да им позволи да сменят перата си точно сега, да закрепнат телата си в очакване на зимата. Просто сезон за събиране на благини...

 

Така постъпихме и ние в „УСУРИ” – започнахме със семенцата на чиа, към тях прибавихме много есен от картофите, червените чушки, морковите... Новият брой изгражда баланса на есенното ни хранене, но заедно с това търси и другото, по-голямо значение на храните, които слагаме на трапезата. Ваня Ирибаджакова ни помогна да го открием със своята стройна концепция за здравословно. Хранете се заедно, казва ни тя – не приготвяйте отделна храна за различните членове на семейството. Насладете се заедно на храната си, защото в това се крие и баланс, и много любов...

 

Септемврийския ни брой предлага любимите рецепти на Ваня Ирибаджакова (още инфо на блога й) – в тях има и малко носталгия по лятото, но и истински предизвикателства за значително по-късите есенни дни. Ваня се включи и в хора от мнения за чиата, защото именно семената от чиа са специалната ни биотема сега. Това са чисти, сурови източници на пълноценен белтък, каза ни, споделяйки дресинга, който приготвя вкъщи – със зехтин, лимон и семена от чиа.

 

Не е нужно обаче храната да е единствено на масата – тя може преспокойно да ни чака и на тоалетката, представяме още един ракурс на здравословното през септември. Ателието за мечти на Силвия се е специализирало в производство на чисти козметични продукти, в които няма химия, а се разчита единствено на природата. Наскоро Силвия откри и своя собствена рецепта за паста за зъби, а сега се е заела да забърка безвреден прах за пране.

 

През септември намъкваме вече и чорапки, а започва да ни се иска и нещо да ни сгрее приятно – избери ме, казва закачливо джинджифилът от нашите странички. Така ще ни е по-уютно, пък и ще сме готови да приемем промяната отвън. Защото вече ще се е случила вътре в нас.

 

ДА СЕ ВЪРНЕМ ОБАЧЕ НА СЕПТЕМВРИЙСКАТА КОРИЦА

На нея намирате една усмихната жена, която свързва елементите в природата, за да създаде своите талисмани. Къде се крие силата им, разказва ни Юлия Шматко. Силата е в нас самите, сякаш задочно й отвръщат дон Мигел Руис и сина му Хосе, за чиято мъдрост също ще си поговорим през септември. Ще търсим най-хубавата думичка, ще съставим списък на нещата, които трябва да забравим (... да сме нетърпеливи например) и ще нарисуваме най-хубавия ден. Заедно!

 

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/