АРХИВ:
https://ecovege.org/forum/

Проповедта на един вегетарианец (статия във e-vestnik.bg)
https://ecovege.org/forum/viewtopic.php?f=15&t=9
Страница 1 от 1

Автор:  vladokan [ Нед Ное 02, 2008 00:23 ]
Заглавие:  Проповедта на един вегетарианец (статия във e-vestnik.bg)

Интересно интервю със Стефан Галибов :en: :
http://e-vestnik.bg/3944

Автор:  ogan [ Пон Ное 03, 2008 16:08 ]
Заглавие:  Re: Проповедта на един вегетарианец (статия във e-vestnik.bg)

Ето това трябва да получи повече гласност сред хората: "Едно от нещата, които ми направиха много силно впечатление беше, че големите религиозни системи са били твърдо против отнемането на живот, независимо дали за храна и дали се отнася за човешко същество. Всъщност Христос не е нахранил множеството с риба, а с хляб. На иврит има една дума и за двете, а в миналото тестото се е оформяло под формата на риба. После с цел налагане на религията на по-големи маси, вегетарианството останало само като обет за монасите”.
Хората са невежи, слепци с очи и не желаят да прогледнат. Сякаш, ако направят и най-малката промяна в живота си /в храната си/ светът ще се срине под краката им.

Хубаво е по темата да се изкаже богослов, който да цитира думата на иврит и да разкаже нещо повече за началото на християнството - били ли са вегетарианци първите християни -последователите на Христос, които са го видяли жив и апостолите. Ама ще се намерили такъв богослов?

Автор:  Radula [ Съб Ное 08, 2008 02:31 ]
Заглавие:  Re: Проповедта на един вегетарианец (статия във e-vestnik.bg)

Огън, дал/а си чудесни коментари!!!

Това интервю е толкова проникновено!!!! Андрей е разкрил неща, които малко хора знаят и е обърнал внимание на всички аспекти на вегетарианството/веганството: здраве, бистър ум, силен и чист дух, състрадание, околна среда, религия..... всичко!!! Много осъзнат човек!! Дано все повече хора узнават нещата, които той споделя и най-накрая да заживеем в един прекрасен вегански свят! :lk: :dy: :heart:

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/