Дата и час: Вто Ное 30, 2021 17:15

Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Сря Окт 28, 2009 16:34 
Offline

Регистриран на: Чет Сеп 11, 2008 15:36
Мнения: 28
ето линка и цялата статия
http://www.narodnodelo.bg/news.php?news=32270

Вегетарианството – мода или необходимост
Традиционната медицина не го поощрява, някои религии - даПол Маккартни и Петър Димков не вкусвали мръвка Има хора, около които винаги съществува спор – правилно ли живеят, или не. На вид те са като всички останали. Различават се само по това, че са изключили месото от храната си. И тай като те все ще са малцинство, поведението им често е обсъждано от приятели и сътрапезници. Истината е, че всеки от вегетарианците е зарязал месото с различен мотив, а някои просто са се родили с тази нагласа. Те сякаш будят чувство на неосъзната вина в околните, заради което често биват атакувани. Смятат ги за измамници, луди или сектанти. Някои от тях имат обяснение за навиците си, други - не. Трети се опитват да спрат месото, но заболяват и са застрашени от фатален край. Традиционната медицина излиза с аргумента, че в умъртвената животинска плът се съдържат незаменими аминокиселини и желязо, без които човекът не може да оцелее. В същото време историята познава вегетарианци, които живеят до 90-годишна възраст. Как става това?! Оказва се, че въздържанието от някои продукти може да е колкото полезно за едни, толкова и опасно за други. Тогава може ли всеки да се лиши от месото? А млякото и яйцата?
За да няма пропаганда на един или друг вид хранене, е нужно да се открият окултните основи на природния веществообмен, в който главен герой е човекът.
Тогава ще стане ясно и дали е редно да се честват големи християнски празници със старозаветни курбани, след като Спасителя принесе в жертва себе си, а не някой друг?

Още Мойсей забранил свинското

Много духовни учения препоръчват въздържанието от месо и от всичко, което се движи. Още в древността Мойсей е забранявал на еврейския народ да яде свинско, тъй като прасето има ниски жизнени вибрации. Попадайки в хората, те биха попречили да се изпълни Божият промисъл, предвиден още от Авраамово време.
С поглъщането на мръвката човекът приема освен адреналина, завишен многократно от убийството на животното, също и неговите страсти. Например една свиня се вълнува от ровенето в мръсотията и наяждането си. Затова и хора, които често похапват свинско, добиват дебела физиономия с малки очички по подобие на изяденото от тях, разказват наблюдатели. От физиологична гледна точка приемането на месо задръства кръвоносните съдове, те се омазняват и обмяната се нарушава. Тогава пътят до болестта е много кратък.
С окултен поглед се вижда, че в млякото и яйцата слабо се съдържат животинските емоции и те не вредят до такава степен.

Курбанът – излишно натягане на боговете

Болката при нараняване или убийство идва от астралното тяло. Когато човек спи или е под упойка, не усеща дали го бучат или режат. Животните имат астрално тяло и изживяват с пълна сила заколването си. Растенията имат само физическо и етерно тяло. Следователно те не страдат при откъсване. За това храненето с растителна храна не наранява никого.
Според езотериката никой не може да стане вегетарианец, без да е променил преди това съзнанието си, предупреждават лечители. Ако насила се спре яденето на месо, без това да е дълбоко вътрешно убеждение, човек може да заболее и да умре.
Ако някой отскоро не е месоядец, определени сили от материални се превръщат в духовни. Но ако не бъдат употребени, те могат да увредят мозъка.
В евангелията се казва, че Христос нахранил множеството с пет хляба и две риби. Той нищо не е разрешавал или забранявал да се яде, обяснява духовната наука. Всъщност повлиял на етерното тяло на хилядите, които го слушали и се почувствали нахранени. Човешко е решението да се консумира риба на Никулден.
Когато апостолите насядали на Тайната вечеря да вкусят пасхалния агнец, всъщност Той бил вече сред тях. В старите жертвоприношения прясно струящата кръв на убитото животно довеждала душата до екстаз. На прага на Новия завет Христос станал силата, която преди се свързвала от отвъдното с човека. Оттогава кръвната жертва към боговете в курбаните вече е напълно излишна.

Четириногите спасили човешкия род

Още при слизането на съществата от духовния свят животните избързали, казва езотеричното християнство. Те са се материализирали преди хората и са поели в себе си всички негативни качества, които познаваме днес, но в най-засилената им форма. За това се твърди, че четириногите са преждевременно сгъстени човешки страсти.
Например се знае, че лисицата е хитра, вълкът – кръвожаден, и т.н. Ние, хората, носим тези черти в относителна степен и те не са крайно опасни за нас, ако съумяваме да ги контролираме чрез Аз-а си. Ако животните не бяха направили това, днес неразбирателството и саморазправата между човеците щяха да са достигнали размери, при които физическото съществуване на земята да е невъзможно. По странен начин се отблагодаряваме днес на своите събратя, чудят се духовните учители – колим ги, стреляме ги и ги изяждаме. Както когато един човек да е направил на друг голяма услуга, а вторият го ограби и убие.
Твърди се, че животните първо са били вегетарианци. Започнали да се изяждат помежду си, когато видели от хората агресията помежду им.
По окултните закони, който отнеме живот, носи кармическа отговорност.

Дълголетници не хапвали месо

Доктор Теньо Чаушев от Свети Влас починал на 85-годишна възраст. Живял без месо 60 години и лекувал хората.
Народният лечител Петър Димков бил почти столетник и изцерил хиляди безплатно. Станал вегетарианец млад. Преживял Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война с множество медали за храброст.
Милиардерът от “Бийтълс” Пол Маккартни спрял да яде месо, когато видял в двора си няколко овце.
Поколения в Бялото братство се раждат и умират, без да са вкусвали мръвка. Други се хвалят, че не хващат грип, откакто са променили хранителните си навици.
В 20-и век учителят Бейнса Дуно каза, че ако човек не е вегетарианец, за никаква духовност не може да претендира. Написалият десетки томове с духовна наука Рудолф Щайнер споделя, че не би могъл да свърши цялата тази работа, ако яде месо. Но и двамата са употребявали млечни продукти и яйца.
Дали тогава в мъртвата плът има незаменими аминокиселини, за които говори медицината днес? Всички изброени хора демонстрират, че вегетарианството прави човека здрав, работоспособен и щастлив. Но само този, който е готов да промени и съзнанието си и вече наистина не му се яде месо. В противен случай става опасно за живота. 01.10.2009

Прочетете повече на: http://www.narodnodelo.bg/news.php?news ... z0VF1HLX1u
Under Creative Commons License: Attribution


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Сря Окт 28, 2009 19:31 
Offline
Аватар

Регистриран на: Чет Ное 06, 2008 19:23
Мнения: 48
Местоположение: Вегански Райх
Не знам колко години трябва да минат докато българските журналисти започнат да пишат за вегетарианството не от религиозна гледна точка, а защото хората намират в него социалните, утилитарни и рационалистични причини, без да има никаква връзка с религиите. :ka:

_________________
Open up for a new world
where animals are entitled their own lives!
To this dream of ours we commit ourselves.
For who we are we pledge our resistance,
our pledge is VEGANISM.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Пет Окт 30, 2009 10:04 
Offline

Регистриран на: Пет Окт 30, 2009 09:44
Мнения: 6
:) Мили читатели на форума, отдавна следя работата на всички участници и се радвам на техните усилия. Мисля, че е време вече да излезем извън него. Добре ще е да се регистрираме в медиите /БТВ,НОВА и други/. Нека участваме с коментари по интересните за нас теми. Надявам се да наложим вегетарианството като нормален начин на живот! Помислете върху предложението ми, защото това, което коментираме тук, ние го знаем. Добре е и другите да го разберат. Да работим за една прекрасна България, за здрави и щастливи сънародници! :dy: :dy: :dy:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Пет Окт 30, 2009 15:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 21:45
Мнения: 35
Цитат:
Мили читатели на форума, отдавна следя работата на всички участници и се радвам на техните усилия. Мисля, че е време вече да излезем извън него. Добре ще е да се регистрираме в медиите /БТВ,НОВА и други/. Нека участваме с коментари по интересните за нас теми. Надявам се да наложим вегетарианството като нормален начин на живот! Помислете върху предложението ми, защото това, което коментираме тук, ние го знаем. Добре е и другите да го разберат. Да работим за една прекрасна България, за здрави и щастливи сънародници!


Прекрасно, Дани!!!
Ето какво се предлага в тази връзка:

Здравейте, приятели!

На 20-ти декември в неделя ще проведем първата ни национална среща!!!

Срещата ще се проведе в София и моля всеки, който има желание и възможност да дойде, да пише в тази тема (http://www.vegebg.org/forum/index.php?showtopic=285) до началото на декември за да знаем на какво място да се съберем.

Ще обсъждаме въпроси за официалната организация, която предстои да бъде регистрирана и дейностите, които можем да осъществяваме с нея.

Уставът на организацията ще бъде достъпен във форума веднага щом стане регистрацията, така че да се запознаете подробно с него и на самата среща да има по-конкретни разговори и предложения. Както и тогава, надявам се, организацията ни да може да приеме и първите си членове.

Това е засега информацията от мен. Ако имате някакви идеи относно официалната организация и предстоящата среща, не се колебайте да ги споделите в горепосочената тема във форума.

Например, сега мога да кажа, че се обсъжда идеята за издаването на вестник или списание за вегетарианството.
Също така смятам, че има възможност и за телевизионно и радио вегетарианско предаване. Така че всеки, който има желание, би могъл да се включи в един вид Медийна група, която може да се сформира и да допринесе за това.

Следете темата във форума, ще има още информация добавяна по-късно.


Веге поздрави!
Атанас Маринков
Администратор на http://www.vegebg.org

***

_________________
At One Direction!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 4 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron
POWERED_BY
Превод: web-hosting.bg