ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 70 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Новините • Новини от света Бил Гейтс: Вегетарианското месо е бъдещето на храната

Бил Гейтс: Вегетарианското месо е бъдещето на храната
Публикувано от: Владимир Нгуйен   
Четвъртък, 06 Юни 2013

Бил ГейтсМного хора не харесват жестокостта към животните - начина по който се отглеждат, експлоатират и убиват. Въпреки това за някои от тях е трудно да спрат яденето на месо, защото са привързани към неговия вкус. В днешно време на пазара има много алтернативи на месото, които изглеждат почти като него и наподобяват вкуса му. С тях спокойно може да се замени месото в рецептите, в който то обичайно е включено, и при това ястието ви няма да съдържа следи от насилие, жестокост и кръв.

До това прозрение е стигнал и най-богатият човек в света Бил Гейтс, който говори през март 2013 в своя блог за щетите за околната среда от консумацията на месо и още по-важно - за алтернативите на яденето на животни.

Както самият Гейтс отбелязва, консумацията на месо се е удвоила и то само за последните 20 години .Заедно с още развиващи се страни, които отглеждат животни за месо, броят им се очаква да се удвои до 2050. Но отглеждане на животни за добитък използва много ресурси на нашата планета - вода, растителна храна, почви, зърно и растителна храна. Това са повече ресурси отколкото малката синя планета може да си позволи.

Гейт пише: "Поставени така ясно нещата няма начин да създадем достатъчно месо за 9 милиарда души...Нуждаем се от повече опции да създаваме месо без да изчерпваме ресурсите си."

увеличаване на консумацията на месо до 2030

 

И така, какво е неговото решение? Компаниите, които произвеждат веганско месо. Продукти, които са вкусни, но не използват никакви животински продукти.

Гейтс пише в частност за две компании: "Компании като Beyond Meat и Hampton Creek Foods пробват нови начини за използване на топлина и натиск, за да превърнат растения в храни, които изглеждат като месо и яйца. Аз опитах алтернативата на пиле на Beyond Meat и бях впечатлен. Не мога да кажа за разлика между Beyond Meat и истинското пилешко. Beyond Eggs, заместител на яйца на Hampton Creek Foods, не съдържа висок холестерол като истинските яйца. "

Може да видите всички причини за намаляване на консумацията на месо, които Бил Гейтс изтъква в блога си.

 

За още информация (използвани са снимки от тези два сайта):

Future of Food

Bill Gates on Why Vegetarian 'Meats' Are the Future of Food | Ecorazzi

 

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/