ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 71 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Новините • Новини от България Информация за бр. 116 на списание "Усури"

Информация за бр. 116 на списание "Усури"
Публикувано от: Владимир Нгуйен   
Събота, 17 Май 2014

 

РОЗАТА УСПОКОЯВА УМА

 

Usuri br116 koricaЕдна прекрасна техника да се освободим от излишните мисли, е именно съзерцанието на разцъфнала роза. Ако го правим сред природата – дори в някоя градинка, ефектът ще е още по-изразителен. Уникално е да почувстваме как тревогата буквално изтича от нас, освобождаваме се от напрежението. А ефектът е двоен – към красотата се прибавя ароматът и така въздействието е и върху физическото тяло, и върху нашата сетивност, нашата душевност.

 

ТЕХНИКИ ЗА КОНЦЕНТРАЦИЯ НА УМА

Майското „Усури” е изпълнено с рози. Самото прелистване ви дава ефектът на успокоение, на концентрация. Именно техниките да концентрираме ума си заемат важно място този път в броя. Представяме ги така, както ги е родила древната мъдрост на йога, но добавяме и съвременните си разбирания за света.

 

МАНТРАТА, КОЯТО ОТДАЛЕЧАВА БОЛЕСТИТЕ

В съвременен контекст много може да ни даде и аюрведа, индийската наука за здравето. Откровен е с нас д-р Трипатхи, който е наследствен лечител. Именно от гледна точка на аюрведа ваксините са нещо непонятно, казва ни специалистът. И също стига до настройката на ума – колкото повече го релаксираме, толкова по-осъзнати се чувстваме за тялото, за здравето си. За пример аюрведичният лекар ни казва Данвантари мантра – в традицията на аюрведа тя премахва всички страхове, всички болести.

 

ПРОСТОТАТА Е ВОДЕЩА В ГРИЖАТА ЗА КОЖАТА

Колкото повече простота има в начина ни на живот, толкова по-здрави ще сме, говорим си и със Стела Петкова, която познаваме от работата й в Зоя.бг. Дори и био, много продукти за кожата съдържат необоснован брой съставки, казва ни тя. А природата се е погрижила за всичко – едно масло е много по-пълноценно за нас, ако е чисто, простичко. Препоръчва ни например на плажа да използваме масло от какао... И ще сме ароматни, и кожата ни ще е защитена.

 

11 СРЕДСТВА СРЕЩУ ГЛАВОБОЛИЕ

Всичко, което идва от природата, отдалечава изкуственото влияние на съвременните комуникационни средства. Не е тайна, че едно от последствията от революцията в техниката например, е честото главоболие, което ни съпътства. Затова и нашите 11 средства срещу главоболие са си точно на мястото. Обясняваме действието на топлия компрес и защо е хубаво да имаме винаги в себе си парченце джинджифил. Как ментовото масло и дълбокото дишане могат да се превърнат в избавление от неприятната болка.

 

Ароматната композиция на майското „Усури” обаче започва и завършва с розата. Вижте специалните ни рецепти, които препоръчваме сами да забъркате у дома – разкошни са, за да сте по-красиви. По-спокойни и истински. Пишем и за здравословното хранене – тогава, когато се превърне в болест. А за финал ви каним на Хавелок, остров на хиляди километри от България. Портата към рая е отворена.

 

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/