ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 188 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Новините • Новини от България

Еко, здравословни, био, вегетариански новини от България
Лекции и градински курсове
Публикувано от: Владимир Нгуйен   
Понеделник, 23 Март 2015

 

1. Лекция: Билките и сезонните  цветя на балкона и в градината.


gradina

Под формата на интересно събеседване във "Вечерта на Сали", съвместно със Сали Тупева и ландшафтен архитекто Вержиния Костова ще научите:

Прочетена 5887 пъти
Продължение...
 
Детски Коледни градински работилници
Публикувано от: Владимир Нгуйен   
Петък, 21 Ноември 2014

 

Здравейте приятели,

От края на ноември започва цикълът ни от пет детски Коледни градински работилници. В него децата могат да:
- придобият познания  за природата и растенията
- развият отношение към красотата, подредеността и хармонията
- се научат да мислят творчески

koledni

Курсът се провежда под формата на забавни ателиета с теоретична и практична част. Теоретичната част е придружена от вдъхновяващи цветни примери. В практическата част, децата имат възможността всеки път да експериментират с различни техники и материали. Може да бъде посетен модул по избор или поредицата от ателиета на целия курс.

Прочетена 7548 пъти
Продължение...
 
Защо работят зоопарковете в България?
Публикувано от: Владимир Нгуйен   
Четвъртък, 07 Август 2014

Убийството на ягуара АлонсоНа 3 август в Ловешкия зоопарк беше убит избягалия поради човешка грешка ягуар Алонсо. За залавянето му бяха извикани ловци и един от тях го застрелял право в главата. Това предизвика сериозна реакция на мнозина хора, които се усъмниха, че това е било единственият вариант и най-доброто, което може да се направи в конкретната ситуация.

Прочетена 11137 пъти
Продължение...
 
СВЪРЗВА НИ С ПОТЕНЦИАЛА НИ
Публикувано от: Владимир Нгуйен   
Събота, 26 Юли 2014

 

usuri br118Така накратко може да опишем юлското „Усури”. Каквото и да правим, стремяйки се към светлината, това все е свързване с потенциала. Само храната си да вземем – и тя има за цел да разкрива истинските качества на тялото и душата. Но истинската храна, пълноценната...

Прочетена 3397 пъти
Продължение...
 
Преброяване на вегетарианците в България
Публикувано от: Владимир Нгуйен   
Неделя, 18 Май 2014

vege-prebroiavaneБългарско вегетарианско общество стартира чудесна инициатива, свързана с преброяването на вегетарианците в България. На сайта им може да намерите и попълните въпросите, свързани със съставянето на статистическа информация, която ще може да помогне да разберем каква част от населението в страната са вегетарианци и поради какви причини. Проучването може да помогне освен с подобряване на статистиката да се издействат социални ползи за живеещите по този начин, търсене на подкрепа от правителството или общините, информация за пазара и потребителите на вегетариански продукти и други.

Адресът на преброяването е:

 

http://vegebg.org/vege-prebroiavane/

Прочетена 5178 пъти
 
"​София ВЕГ Фест" от 28 май до 1 юни 2014
Публикувано от: Владимир Нгуйен   
Събота, 17 Май 2014

veg-fest

"​София ВЕГ Фест" е първият културен веге фестивал, който има за цял да обедини в себе си любовта към Живота и Природата.

Животът е дар и всеки човек трябва да го изживее, според своите важни цели и идеали,

но също така в унисон с Природата, без да причиняваме вреда на околните и без да ги нараняваме.

Фестивалът ще се проведе в края на месеца от 28 май до 01 юни 2014. Мястото е пред Паметника на Съветската армия, Княжеска градина. Повече информация може да намерите на

http://sofiavegfest.wix.com/sofiavegfest

 

 

Прочетена 3402 пъти
 
Информация за бр. 116 на списание "Усури"
Публикувано от: Владимир Нгуйен   
Събота, 17 Май 2014

 

РОЗАТА УСПОКОЯВА УМА

 

Usuri br116 koricaЕдна прекрасна техника да се освободим от излишните мисли, е именно съзерцанието на разцъфнала роза. Ако го правим сред природата – дори в някоя градинка, ефектът ще е още по-изразителен. Уникално е да почувстваме как тревогата буквално изтича от нас, освобождаваме се от напрежението. А ефектът е двоен – към красотата се прибавя ароматът и така въздействието е и върху физическото тяло, и върху нашата сетивност, нашата душевност.

Прочетена 3795 пъти
Продължение...
 
ЗЕЛЕНА КРЪВ ЗА КЛЕТКИТЕ
Публикувано от: Владимир Нгуйен   
Понеделник, 13 Януари 2014

 

Usuri br112Новото „Усури” ни потапя в музиката, която пее здравото тяло

 

ЛИМЕЦ БЕЗПЛАТНО

Помагат ни да чуем мелодията на клетките наистина необикновени хора – от една страна, Георги Жеков, който говори новата хранителна парадигма, дава ни съвети как да опазим здравето си чрез методи, различни от тези, с които сме свикнали. Гостува ни и Иван Андонов, когото мнозина познават като Творецът в мен. Иван е уникален човек – благодарение на негова инициатива, и сега повече от 800 дка лимец растат в плодородната българска земя. Целта е реколтата да бъде раздадена напълно безплатно. Като дар за нашето здраве.

 

Прочетена 4765 пъти
Продължение...
 
Прочетете тялото си
Публикувано от: Владимир Нгуйен   
Четвъртък, 19 Декември 2013

Всеки орган и система носи със себе си знак за начина ни на живот

 

Usuri br110 korica1Езикът на тялото – това са всичките ни неразположения, особени състояния, промени в настроението... Тялото, органите говорят всеки път, щом се почувстваме особено. Има хора, при които то направо крещи или пък се мъчи по всякакъв начин да привлече вниманието ни – например чрез „тестения корем”. Това определение формира д-р Уилям Дейвис, като обобщава дългогодишните си изследвания над глутена. За него тестен корем имат хората, чието тяло се бунтува срещу пшеничните изделия в менюто им. Пак такъв знак е и лицето – всяка форма на акне крие в себе си неблагоприятното въздействие на хляба, на кифличките и солетите, също на макароните...

Прочетена 4470 пъти
Продължение...
 
Курс "Как да си направим красива домашна градина?"
Публикувано от: Владимир Нгуйен   
Неделя, 06 Октомври 2013

 

Как да си направим красива градинаИскате  ли наистина вашата градина или пък перваз, балкон, вашия вътрешен двор, покрива на гаража или интериор да бъдат красиви и добре поддържани?
Желаете ли да обогатите своята гледна точка? Да се срещнете със съмишленици, с които заедно да творите ?

Прочетена 5282 пъти
Продължение...
 
Нови аюрведични добавки на Service-Plants
Публикувано от: Владимир Нгуйен   
Неделя, 06 Октомври 2013

Аюрведични добавкиАюрведа е древна индийска наука, която най-често се свързва със здравословно хранене според индивидуалната конситуция на човек (т.е. доши). Тя е на повече от  5000г. и ни помага да намерим баланс в своя живот. Знанието от Аюрведа ни помага да осъзнаем своята индивидуална природа и ни показва как да се научим да живеем по-добре в хармония със себе си и другите.

Прочетена 4747 пъти
Продължение...
 
БАЛАНС С ВИТАМИНИ В НОВОТО „УСУРИ”
Публикувано от: Владимир Нгуйен   
Неделя, 06 Октомври 2013

 

Usuri broi 109 koricaНай-полезни са тогава, когато идват от храната. Тази безспорна истина новото „Усури” илюстрира по много начини. И много са витамините, които описва; много са чудните въздействия, за които говор

Прочетена 4070 пъти
Продължение...
 
Курс "Изкуството и аюрведа"
Публикувано от: Владимир Нгуйен   
Неделя, 29 Септември 2013

Аюрведа

 

Здравейте йога приятели:


Курсът „Изкуството и Аюрведа” има поставена цел да разкрие взаимовръзката между древното знание на Аюрведа и света на цветовете, формите и изобразителното изкуство. С помощта на различни техники, използвани в сферата на калиграфията, живопистта , рисунката , акварела , както също така и рисуване на мадали , вие ще имате възможност да преживеете състояния на релаксация, медитация и съзерцание.
Водещ на курса ще бъде  Урдагати (Анна Димитрова). Тя е завършила живопис, автор е на редица произведения на изкуството и практикува йога вече над 15 г.
Курсът ще е с продължителност месец и половина. Той ще се провежда във всяка събота и неделя на месеца ( по 2 часа на ден ; СЪБОТА-12.30-14.00ч ; НЕДЕЛЯ 11.00-13.00ч.).

Общата цена на курса e 150 лв.


Ще се радваме да бъдете част от това уникално преживяване. Очакваме ви!
Записване до 5-ти октомври 2013:
Анна Димитрова
тел: 02 416 43 57
мобилен: 0887 87 13 23
Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
www.service-plants.bg

 

Прочетена 4169 пъти
 
Кухня "Вега" в Пловдив прави веган храната по-достъпна
Публикувано от: Владимир Нгуйен   
Понеделник, 02 Септември 2013

Веган ПловдивОт 24.08.2013 г. Пловдив може да се похвали с кухня за вегански кетъринг и доставки– Кухня „Вега”. Създателите й са група вегани от Пловдив. Четиримата приятели се впускат в начинанието с безграничен ентусиазъм, подплътен с много знания и умения. Мотивира ги силното желание да разпространяват веганския начин на живот, който носи неоспорими ползи за околната среда, за животните и за нашето здраве. Всичко това им помага да творят чудеса в кухнята.

Прочетена 6404 пъти
Продължение...
 
« НачалоПредишна12345678СледващаКрай »

Страница 1 от 8

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/