ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 13 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Новините • Любопитни новини Дали знаем това за животните?

Дали знаем това за животните?
Публикувано от: Владимир Нгуйен   
Понеделник, 16 Януари 2012

Животните имат удивителни умствени способности, доказано от множество изследвания и факти, които се публикуват в научни списания и медиите всеки ден.

Делфините например, също като нас, водят социален живот и имат сложен език. Майките гледат децата си няколко години и ги учат да общуват. Делфините имат представа за количество, имат и самосъзнание, което е характерно само за най-умните бозайници. За да избягнат нараняване от камъните, някои делфини обвиват с водорасли нежните си носове.
ПрасеПрасетата и овцете са едни от най-интелигентните домашни животни, и може да се сравняват с кучетата и котките. При експеримент прасетата са премествали курсора по екрана толкова бързо, колкото шимпанзетата.

Овцете несправедливо се смятат за глупави животни. Изследвания показват, че са умни и съобразителни. Овцете познават цветове, геометрични фигури и паметта им е отлична. Тези животни помнят усвоената информация три години, и разпознават до 20 човека и 40 други овце.
Интелигентен слонСред мекотелите октоподите имат отлична памет. Например, лесно намират изход от лабиринт. Те умеят да отварят кутии и дори могат да бъдат научени да разпознават геометрични фигури.
Други учудващо интелигентни животни са враните. Те могат да използват инструменти, да създават скривалища, да прогнозират бъдещето. Използват клончета като вилици, а орехите хвърлят на пътя, за да ги счупят колите.
Слоновете пък живеят в сплотени групи със сложна йерархия. Това, което ги поставя по-високо от другите бозайници, е фактът, че показват уважение към мъртвите, като посещават гробовете им. Може би животните са също толкова умни, колкото нас, но за нас разумното поведение е жизнено необходимо, докато за тях е само спомагателен фактор.

~ По материали от в. "Марица"

 

Още информация:

Висшата интелигентност на животните

 

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/