ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 54 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Практика Практика Фирми, (не)тестващи върху животни

Фирми, (не)тестващи върху животни
Публикувано от: Емилия Цанева   
Сряда, 27 Януари 2010

no_animal_testingНяколко списъка на фирми, които тестват върху животни; фирми, които не тестват върху животни; и отделно сайтове на фирми, които са посочили, че не тестват върху животни.

Дано списъкът ви е полезен!

 

Актуален и обновяван списък от сайта на Peta - Search for Cruelty-Free Companies and Products

В него може да се избира измежду списъци на компании тестващи, нетестващи върху животни, по продуктова категория на стоките и които се опитват да променят закона и да не са задължени да тестват върху животни!

 

http://archives.bg-mamma.com/archive/index.php?topic=301562.msg7710490 – Доста изчерпателен списък на фирми, тестващи върху животни, и фирми, които не тестват върху животни.

http://www.guinea-pigs.hit.bg/dont_test.html - Доста дълъг списък на всякакви видове фирми, които не тестват продуктите си върху животни.

http://www.caringconsumer.com/ - сайт на Пета за продукти,  произведени без страданието на животни.

http://styx.bg/information/information_id/2 - Сайт на фирма, която не тества върху животни.

http://www.avon.bg/PRSuite/animal_testing.page - Ейвън също не тества върху животни.

http://www.aroma-bg.com/beauty/index.php?cat=3&lg=bg&let_id=11 – Арома се води като една от фирмите, които не тестват върху животни. На този линк са дадени обяснение коя съставка от какво се добива и за какво е полезна. Обърнете специално внимание на колагена! В сайта е посочено, че: „Получава се от кожата на млади животни или от растителни източници”!!!

http://takeactionmister.blogspot.com/ - Доста интересен блог, пълен с всякакви неща за действие в подкрепа защитата на животните. Относно козметиката  се посочва, че НИВЕА не тества върху животни.

http://organic-bg.com/manufacturers.php - Сайт на още една фирма, която не тества върху животни.

http://www.vitalityclub.bg/?lang=bg&p=organic-elements – И още един сайт на фирма, която не тества върху животни.

http://www.capital.bg/show.php?storyid=296274 – Статия за фирма L’Occitane, която също не тества върху животни:  „Фирмата не използва животински продукти и техни производни с изключение на пчелните продукти - мед, прополис, и никога не ги тества върху животни.”

http://archives.zavinagi.com/archive/index.php?topic=324705 – Информация за фирма Weleda, която не тества върху животни.

Фирма Рингана (австрийска фирма с представителство в България) - свежа и природна козметика, почти 100% от продуктите са растителни - не тества върху животни!

Search for Cruelty-Free Companies and Products
 

Коментари 

 
+5 #18 Яна 2016-02-09 16:41
:-* Списъка с НЕ ТЕСТВАЩИТЕ, съвсем леко трябва да се коригира. И AVON фигурира в него, а те правят тестове върху животни.
Цитиране
 
 
+1 #17 Мартина 2015-08-16 10:16
Здравейте,
вече има много информация за марките, които тестват върху животни, но въпреки това виждам, че още тази тема е сложна. Не използвам тествана козметика ок повече от 2 години и преди 1 направих блог на бг, в който публикувам не само примерни марки и продукти на доста добри цени, но и начини, по-които да познаете веган козметиката. Например някой цитира L'Occitane,но те тестват... Погледнете в блога ми,ако ви е интересно да научите повече за етичната козметика.

http://www.unefillerebelle.com/bg/beauty-with-conscience/
Цитиране
 
 
+11 #16 merince 2014-08-23 22:15
В BG-MAMMA има тема за тестовете върху животни и имаше някои мнения на потребители, които ме втрещиха. Единият от тях не знам мъж или жена беше пишеше, че няма да спре да си купува козметика, тествана върху животни, върху хора ли да ги тествали??? Що за кретения, не е нужно нито върхо хора нито върху животни да се тестват, лабораторно създадената кожа може напълно да изключи нуждата от тестове върху животни, но разбира се убиването на невинни зайчета е доста по-евтино. Горките животинчета, такива мъки им причиняват, държат ги в клетки, така направени, че животното по никакъв начин не може да мръдне или да почисти окото си от препарата, който тестват върху него. Боклата, която изпитват по време на тестовете е толкова силна, че някои зайци чупят вратовете си, в опит да избягат от клетката. Това е потресаващо, нечовешко и жестоко, и трябва да бъде категорично забранено със закон. :sad: :cry:
Цитиране
 
 
0 #15 Ивелина 2014-08-17 11:46
Аквасорс (Aquasource) също не тества. Освен това козметиката им е и ВЕГАН
Цитиране
 
 
+1 #14 zlatina 2014-01-04 01:41
Момичета не ми се отваря сайта с козметиката която се тества върху животни,и не намирам списъци никъде,най-вече ме интересува за моята козметка Инглот!!! Благодаря
Цитиране
 
 
+8 #13 Tweety 2013-12-07 20:42
Avon i Nivea тестват върху животни :-x
Цитиране
 
 
0 #12 миша 2013-05-28 22:06
а знаете ли как стоят нещата с българските марки? аз ползвам козметика на 'билка' и 'арома', но не знам дали тестват върху животни! :)
Цитиране
 
 
+5 #11 Vania Atanassova 2013-04-22 22:10
Аз също Ви благодаря за информацията.Не само ми пука,ами живея с тъга в душата си. Аз станах Веган точно защото обичам и ценя живота на всички видове животни.Миличките,какво им причинява човешкият род! Ползвам козметика от алое вера,които не са тествани върху животни.Но съм носела стоки от Adidas и Lakoste.Спирам купуването на тези стоки. :sigh:
Цитиране
 
 
+7 #10 Vladimir Nguyễn Ⓥ 2013-01-27 21:55
Цитирам Валя:
А козметиката на Ейвън дали се тества върху животни? Навсякъде пише, че да, но преди години на задната корица на каталога я имаше онази иконка със зайчето и трите звезди. Сега я няма.
Всичката ми козметика е на Ейвън, защото доскоро вярвах, че не тестват, но вече не съм сигурна.

За съжаление от информацията, която намирам в сайта на Peta - да, Avon тества! Те са били едни от първите, които са се обявили, че не тестват върху животни преди няколко десетилетия, но в началото на 2012 Peta публикува информация, че те отново са започнали и ги обвинява, че не са променили инфото за тази си дейност.
http://www.peta.org/b/thepetafiles/archive/2012/02/16/3-companies-booted-off-cruelty-free-list.aspx
Цитиране
 
 
+2 #9 Валя 2013-01-27 21:13
А козметиката на Ейвън дали се тества върху животни? Навсякъде пише, че да, но преди години на задната корица на каталога я имаше онази иконка със зайчето и трите звезди. Сега я няма.
Всичката ми козметика е на Ейвън, защото доскоро вярвах, че не тестват, но вече не съм сигурна.
Цитиране
 
 
+3 #8 Vladimir Nguyen 2012-09-02 03:17
Ели, благодаря за актуалната и ценна информация!
Цитиране
 
 
+8 #7 Ели 2012-09-02 03:06
И още нещо,което никак не е маловажно.Единственият сигурен знак,че наистина не само крайния продукт,но и използваните вещества не са тествани върху животни,е скачащото зайче с трите звездички.Много производители подлъгват хората,пишейки, че подуктът не е тестван,а всъщност това означава,че само крайния резултат не е,тоест-готовия крем или балсам,докато отделните вещества в него са тествани.Единствено зайчето е гаранция, сто процента,а всички останали надписи или измислени картинки са в повечето случаи измамни и неверни.Или ако продуктът е био-тогава също със сигурност няма измъчвани и убити животинчета.
Цитиране
 
 
+3 #6 Ели 2012-09-02 02:59
L'Occitane вече са извадени от този списък,тъй като пускат продукти и на китайския пазар,а там по закон всеки продукт трябва да бъде тестван върху животни.Доста фирми,които не устояха на изкушението на китайците,бяха извадени от списъка на нетестващите.За съжаление,финан совата изгода често надделява над морала.Има разбира се и други,които категорично отказаха да стъпят на китайския пазар,докато не бъде променено законодателство то.Със сигурност Лореал,Гарние,П роктът енд Гемъл ( с всичките им търговски марки),Юниливър (също),както и Джонсън,са едни от най-големите производители на козметика и битова химия,използващ и животни за тестове.
Цитиране
 
 
+1 #5 Sweety 2012-07-28 05:04
Доста пълна и обновена информация за козметичните фирми:

http://www.mybeautybunny.com/cruelty-free-beauty/
Цитиране
 
 
+1 #4 топкарова 2012-07-18 23:58
информацията от тези списъци актуална ли е ?
има някои фирми,които изобщо нямат знак,а пише ,че не тестват
Цитиране
 
 
+7 #3 Quince-tree 2010-11-11 23:00
Доколкото знам дори фирми, които не правят опити върху животни, използват суровини, които СА тествани от животни... Естествено не от фирмите представящи съответния продукт на пазара, а от техните доставчици. Все още има задължителни анти-алергични тестове, които не е измислено още как да бъдат извършени без да се тества върху животни. И като знаем как в целия свят в момента "мръсната работа" се изхвърля извън фирмата, т.е. работи се с доставчици колкото е възможно повече, това че една или друга фирма не тествала върху животни си е живо лицемерие, а сертификата "Не тествано върху животни" е поредната марка на пазара, която се купува от фирмата продаваща дадена марка и съответно цената й скача.

Дано не съм права, но поне такъв отговор получих от една голяма международна фирма когато изпратих запитване. Хубавото в отговора им беше, че те работят активно по разработване на методи за анти-алергични тестове на суровините, без да се тества върху животни.
Цитиране
 
 
+5 #2 maria 2010-09-18 03:43
tova e napravo potresava6to
Цитиране
 
 
+5 #1 Sweety 2010-07-12 01:56
Много полезна информация!!! Благодарим!!!!! !!!!!!
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/