ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 52 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Новините • Новини от света Принц Чарлз: ''Остават ни осем години да спасим света''

Принц Чарлз: ''Остават ни осем години да спасим света''
Публикувано от: Ети Божидарова   
Четвъртък, 12 Март 2009

Принц Чарлз за промените на климатастават ни осем години да спасим света" - с това драматично послание за глобалното затопляне Принц Чарлз отлетя за Чили, за да се срещне с местни политически лидери, съобщава английския вестник Сън.

Принцът и дукесата на Корнуол започнаха на 8 март десетдневно посещение в Южна Америка, като се надяват да убедят политиците, че времето на планетата изтича.

Принц Чарлз предупреждава света, че остават „по-малко от 100 месеца за действие” преди климатичните промени да станат невъзвратими. В своя специална реч той ще настоява за по-голямо намаляване на емисиите от СО2 и още по-големи усилия в засаждането и отглеждането на създаващите кислород дъждовни гори.

Английското правителство се надяват принцът да помогне като започне да играе още по-голяма роля в борбата с надвисналата над целия свят екологична катастрофа.
Принц Чарлз ще има разговори с премиери, президенти и първи политици по цялата Южна Америка. Очаква се най-силната му реч да бъде в четвъртък (12 март 2009 г.) пред представители на бизнеса в Рио де Жанейро, Бразилия.

„Вашата страна е родина на застрашените от изчезване дъждовни гори на Амазония, които заемат площ 25 пъти по-голяма от Великобритания, известни като „белите дробове на планетата”.”, се казва в речта. В нея той ще настоява, че борбата с глобалното затопляне не бива да бъде отлагана повече.

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/royals/article2306132.ece

 

Коментари 

 
0 #1 Radula 2009-03-15 13:58
Принц Чарлз е веган и един от малкото съвестни лидери, които не се страхуват да говорят! Надявам се да повлияе бързо на останалите управници по света, защото може да имаме още няколко години, преди нещата да станат невъзвратими, но и климатичната промяна се влошава все повече.... Spread the word: Be Veg!
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/