ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 24 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Глобално затопляне Светът бързо се приближава към определени повратни точки

Светът бързо се приближава към определени повратни точки
Публикувано от: Владимир Нгуйен   
Четвъртък, 27 Май 2010

Изгаряне на АмазонкаПубликуван неотдавна доклад на Организацията на обединените нации за биоразнообразието предупреждава, че екосистемите могат да понесат трайни щети, ако страните не вземат мерки за защита на на животинския и растителен свят. В докладът, озаглавен „Глобално биоразнообразие 3,”  са описани екосистеми, които  непоправимо се разпадат, като например коралови рифове, много от които се разрушават от прекомерен риболов,  затопляне на океана  и повишена киселинност.

Според доклада амазонските дъждовни гори продължават да са застрашени от  трайно обезлесяване, което на свой ред ускорява допълнително глобалното затопляне и масовата загуба на растителни и животински видове. Поради змърсяване вследствие на изтичане на отпадъци от животновъдството, много сладководни езера и реки вече не са способни да поддържат живот.

Изпълнителният секретар на Конвенцията по биологично биоразнообразие на програмата за околната среда на Обединените нации (UNEP) Ахмед Джоглаф подчерта: „Ние продължаваме да губим биоразнообразие с темпо, невиждано в историята до сега  – скоростта на изчезване може да стане до 1000 пъти по-висока от скоростта в миналото.”

Авторите на доклада призовават за спешни действия в защита на природните хабитати, сочейки, че част от парите, харчени за избягване на икономическите сривове, ще предотвратят много по-сериозен и фундаментален колапс на поддържащите живота системи на Земята.

 

За още информация:

http://news.yahoo.com/s/afp/20100510/ts_afp/unenvironmentbiodiversityeconomy

http://www.ens-newswire.com/ens/may2010/2010-05-11-01.html

 

Коментари 

 
0 #2 Puli 2010-06-01 21:14
Цялата работа е, че ако се пази природата, хората от бедните страни ще живеят много по-добре и няма да гладуват. Алчността на една шепа хора поставя на карта оцеляването на цялата цивилизация и живота на милиарди. Чудя се, не разбират ли, че на Луната още не може да се живее, и че неравенството, което поддържат, ще дойде и при тях, в началото като икономическа криза, а после и като болести, бедствия и т.н.?
Цитиране
 
 
0 #1 maylanka 2010-05-31 23:08
Дам, живота на земята се базира на основата на пълната хармония в света ни и ние като част от екосистемата на земята. Дано не се стига до крайности и като човечество се погрижим за запазване на тази хармония. Защото може да се окаже, че хората са паразитите, а не пазителите на Земята.
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/