ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 50 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Глобално затопляне Ледът на Антарктическия полуостров се топи с тревожна скорост

Ледът на Антарктическия полуостров се топи с тревожна скорост
Публикувано от: Владимир Нгуйен   
Понеделник, 15 Март 2010

antpen2Изследователите от "Геологическо проучване на САЩ" (US Geological Survey), които за първи път изследват цялото крайбрежие на Антарктика, съобщават, че ледените пластове на южната част на Антарктическия полуостров, която е най-студената, намаляват от 60 години, като най-големите промени са от 1990 насам.

 

Учените съобщават, че това състояние вероятно е показателно за ситуацията из цяла Антарктика, чиято ледена покривка съдържа 91% от ледниковата вода в света и може да причини покачване на морското ниво със 73 м, ако целият лед на сушата се стопи.

Експерти-еколози отбелязват, че дори покачване с един метър ще застраши запасите от храна по света. Ученият от "Геологическо проучване на САЩ" Джейн Фериньо заяви: „Загубата на ледени скали е свидетелство за последиците от глобалното затопляне. Трябва да сме бдителни и непрестанно да наблюдаваме как се променя климатичната ни система.”

Главният причинител на глобалното затопляне е човешката дейност, като най-сериозните причинители на парникови емисии като въглероден диоксид и метан са животновъдството, електроенергия от изкопаеми-горива, транспорта и други.

 

За още информация:

Climate change melting southern Antarctic Peninsula ice shelves

Потопените Острови

Опасните газове

 

 

 

Коментари 

 
-1 #6 Sweety 2010-06-23 02:07
Галина, ако си дадете труд да прочетете в интернет по-актуална информация по въпроса за климатичните промени, ще видите доста обезпокоителни неща, казани от климатолози, еколози и учени от различни области, които са единодушни в едно: СЕГА промените в климата са нещо доста по-различно от преди!!! Как пък всички те са на едно мнение, а вие сте на по-различно, без да имате грам лични научни наблюдения и изследвания... Не бързайте толкова със заключенията си.
Цитиране
 
 
0 #5 Galina 2010-06-23 01:26
Началото на миналия век имам предвид...
Цитиране
 
 
+1 #4 Galina 2010-06-23 01:25
Данните са пълна пропаганда и са избрани за да покажат глобално затопляне, но са само част от реалните. Подобни е имало и в началото на века, а вероятно и преди това. Климатични промени има и винаги е имало, земята е като жив организъм и всичко в програмата й като такъв е на цикли.
Цитиране
 
 
0 #3 Stela 2010-04-18 22:37
Да, по нашите географски ширини може и да е по-хладно от обичайното, но по на север - към полюса - температурите са с 2-3 градуса по-високи от среднoгодишните . А точно там най не бива да се затопля! Първо, защото полярната ледена шапка е като огромно огледало - то отразява около 80% от излъчената от слънцето топлина обратно в Космоса и така стабилизира температурата на планетата. Второто (може би по-неприятно) нещо е, че в замръзналата почва (пермафроста) са складирани огромни количества метан. Дори съвсем малко повишаване на средногодишните температури там означава нарушаване на крехкото равновесие и стартиране на верижна реакция: повече топлина - по-голямо топене на леда - отделяне на по-големи количества метан - още по-голямо топене ,,,
Да не говорим, че метанът сам за себе си си е една огромна метанова бомба :sad:.

http://www.independent.co.uk/environment/climate-change/exclusive-the-methane-time-bomb-938932.html
Цитиране
 
 
0 #2 vladokan 2010-04-15 05:38
Ако гледаме малко по-далеч от носа си, ще видим достатъчно факти за него. Информацията по въпроса в сайта никак не е малко :-)
Цитиране
 
 
+1 #1 Galina 2010-04-15 05:20
Къде па го това глобално затопляне.. още ли вярваме в него?
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/