ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 63 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Здраве Малтекс - изцяло вегански мед

Малтекс - изцяло вегански мед
Публикувано от: Владимир Нгуйен   
Сряда, 07 Март 2012

Малтекс - мед за веганиМалтексът (сироп или екстракт от ечемичен малц) представлява изцяло растителен продукт, получен чрез екстракция на цялото ечемично зърно.

На консистенция и сладост е напълно като меда, с тъмнокафяв цвят и силно изразен сладък вкус и аромат на малц. Това го прави отличен заместител на меда, за хора, които не го консумират.

В състава си съдържа въглехидрати, белтъчини, витамини от група Б (В1, В2, Б4, В5, В6), витамин Е и провитамин А, както и минерали (Na, K, Ca, Mg, Fe).

По данни от сайта на производителя, малтексът се използва в много семейства, защото помага при затруднено дишане и кашлица причинена от хроничен бронхит и тютюнопушенето. Препоръчва се на деца, бременни жени , особено спортистите, тъй като представлява балансиран източник на захари и минерали, които се губят при по-големи физически усилия.

Малцовият сироп е разпространен предимно в здравословните магазини в Сърбия и Македония и нямам информация дали в момента го има в магазините у нас. Ако някой има информация, може да сподели...иначе като минаваме до съседните страни, може да си вземем малко буркани растителен мед :)

 

За още информация:

 

http://www.vitalia.com.mk/prirodni-zasladuvaci-ns_article-ekstrat-od-jacmenov-slad.nspx

 

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/