ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 72 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Здраве Нова вегетарианска готварска книга

Нова вегетарианска готварска книга
Публикувано от: Владимир Нгуйен   
Вторник, 14 Септември 2010

Вегетарианска книгаНова вегетарианска готварска книга с 1110 проверени рецепти публикува ИК „Новата цивилизация”. Автор на книгата е Мария П. Димкова, съпруга на известния лечител  Петър Димков. Следват подробности за книгата:

Хората, без значение къде живеят или какво правят, се обединяват около една жизнено важна човешка нужда - консумирането на храна. Нуждата на организма да си набави храна, образувала хранителната пирамида, за която всички сме учили по биология в училище. Човекът стои на върха на тази пирамида, а там е и най-голямото изобилие от храни.
Това, с какво се храним зависи от личните предпочитания, моралната ценност и финансовите ни възможности.

Ние сме това, което ядем.

Настоящата готварска книга има за цел да ни научи да си приготвяме проста, здрава и вкусна храна. Чрез храната ние доставяме на тялото си всичко, което му е нужно, за да произвежда топлина и енергия и за да замести в себе си изразходваното. Най-добрата  храна, която бива напълно използвана от тялото, без да предизвиква отделянето на голямо количество непотребни вещества, е растителната, допълнена с мляко и млечни продукти. На организма си трябва да даваме такава храна и в такова количество, при която стомахът да не се чувства обременен, а след ядене да имаме чувството на лек глад. Само ако постъпваме винаги така, ще сме винаги здрави и жизнерадостни.

В книгата на Мария Димкова (съпруга на известния строител на съвременна България Петър Димков) над хиляда и сто рецепти за вегетариански ястия са разделени в няколко категории, сред които: супи, топли и студени закуски, ястия от зеленчуци, заливки и  майонези, салати, сладки пудинги, омлети, желета, кремове, торти, бонбони, сиропи, напитки, консервирани зеленчуци, детска храна и други.

Петър Дънов изтъква: “Плодоядството сте го учили при ангелите, а месоядството – при падналите духове... Много култури и цивилизации са изчезнали благодарение на отровите, които се съдържат в месната храна...”

“Нова вегетарианска готварска книга” всъщност не е нова – първото издание излиза през тридесетте години на миналия век. Мария Димкова посвещава труда си на любителите на безкръвното и безотровно хранене.

Благодарение на големия интерес към вегетарианския начин на живот ИК “Новата цивилизация” преиздаде тази полезна за всяка домакиня книга.

 

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/