ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 72 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Здраве Хормони в млякото и месото се свързват с рака

Хормони в млякото и месото се свързват с рака
Публикувано от: Владимир Нгуйен   
Понеделник, 25 Януари 2010

Какво има в млякото тиВъз основа на 20-годишно проучване, Американската обществена здравна асоциация е гласувала против трайната продажба и употреба на мляко, съдържащо rBGH - рекомбинантен растежен хормон, получен чрез генно инженерство, както и на месо, обработено с полови хормони. Изчисленията на Асоциацията сочат, че 42% от големите млечни компании в Съединените щати инжектират някои от кравите си с хормона  rBGH, за да произвеждат повече мляко. Това мляко съдържа веществото IGF-1, което се свързва с рак на гърдата, дебелото черво и простатата.

 

Говеждото месо също съдържа много хормони. За да се увеличи теглото им, повечето говеда получават хормонен имплант в ухото - процес, който се засилва преди животните да отидат в кланицата.

Според Коалицията за превенция на рака, тези мощни субстанции остават в месото в количества, 20 пъти по-високи от нормалното. Например 8-годишно момче, което изяжда два хамбургера, ще е погълнало достатъчно от хормона естрадиол, за да увеличи нивата им с 10%. Коалицията заявява, че не е изненадващо, че случаите на рак при децата са се повишили с 38% в сравнение с 1975 год., заедно с други репродуктивни видове рак при възрастни, между които близо 60% увеличение в рака на тестисите и на простатата.

Крава и мляко - ракМлеката и млечните продукти в България имат изключително слаб контрол. Ще останете изумени, ако намерите информация за хормони в млякото, защото такива тестове едва ли някой е правил, а и никой досега не се интересувал за това как и с какво хранят кравите. Още преди десетилетия в България са правили опити за хранене на кравите с протеинова смес от смлени кости ... на крави. Да, добивите на мляко са се повишили повече от 2 пъти, за сметка на здравето на хората и на животните.

Върху етикетите на тези продукти не пише нищо. Много фирми, за да регулират киселинността в млеката, използват дори сода каустик. Преди няколко месеца медиите бяха възмутени от разкритията за истината за състава на сирената. Но както виждате, има още много неразбулени "тайни".

Веганското хранене не включва млечни продукти и е една здравословна алтернатива, подкрепена от много лекари и здравни организации по света, а и самите вегани са блестящ пример за здраве.

Още информация:

American Public Health Association: Ban Genetically Engineered Hormonal rBGH Milk, Meat Adulterated With Sex Hormones

American Public Health Association Supports Ban On Hormonal Milk And Meat

Храним ли кравите с крави?

Вярно било: Някои слагат сода каустик в млякото

Какво знаем за млякото?

Жестоката съдба на кравите

 

 

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/