ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 84 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Здраве Скот Джурек: веган шампион на супермаратони

Скот Джурек: веган шампион на супермаратони
Публикувано от: Владимир Нгуйен   
Събота, 05 Септември 2009

Скот ДжурекСкот Джурек открил страстта си към тичането на дълги разстояния, когато бил на 20 години. При предизвикателството на своя добър приятел и треньор Дъсти Олсон, през 1994 Скот избягал своите първи 80 километра в ултра маратона Минесота Вояджър. Завършвайки втори, той потвърдил любовта си към маратоните и открил нов талант за ултра дългите разстояния.

Скот учи физическа терапия и завършва магистърска степен през 1998, за да изпълни желанието си да помага на хората да намерят пътя към оптимално здраве.

След много години на трениране на северни дисциплини (ски бягане), подлагайки тялото си на подчинение на типичните тренировъчни теории „няма болка  - няма победа”, Скот отделил време, за да помисли върху това какво наистина върши с тялото си. Това, което видял е, че ако може да развие навици на начин на живот, които да му позволяват оптимално здраве на всички нива, тялото му може да отговори по-позитивно на суровите изисквания на трениране.

Скот ДжурекСкот започнал да учи повече за естествените отговори на тялото и вродената му приспособимост към стрес и подходяща грижа. Всичко, което атлетите правят, влияе върху изпълнението им, физическата форма и здравето. По такъв начин храненето, почивката и слушането на собственото тяло стават съществена част от тренировката поради физическото натоварване на заниманията.

В собствения си път към оптимално здраве, Скот започнал да преминава към пълноценно вегетарианско хранене през 1997, когато се състезавал в няколко ултра маратони годишно. През 1999 той приел веганско хранене, за да има още повече ползи за здравето, както и за околната среда. Скот продължава да захранва напълно тялото си чрез изцяло веганско хранене, като се състезава в 10-12 ултра маратона (ултра маратон е всичко по-голямо от маратон, т.е. от 42,2 км). Всичките негови последователни победи на Бягания за Издръжливост от 100 мили на Западните щати (Western States 100 Mile Endurance Run) са постигнати, когато вече е веган.

Той има многобройни успехи в ултра маротони по света, едно от които е победата му в супермаратона от Атина до Спарта през 2007, изминавайки 246-те километра за 23.12:14 часа.

Освен тичането на дълги разстояния, Скот е личен треньор на атлети, а освен спортната си кариера обича да практикува йога, да готви, да работи в градината и да прекарва време с приятели.

Полезна информация:

http://www.scottjurek.com - (Официален сайт на Скот Джурек)

 

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/