ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 73 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Здраве Капсули ленено семе за вегетарианци

Капсули ленено семе за вегетарианци
Публикувано от: Ecovege.org   
Петък, 12 Декември 2008

lenelosemelogoЛененото семе е един от най-добрите източници на Омега 3 мастни киселини. Поради това то оказва благоприятно влияние на целия организъм - изчиства натрупалите се по вътрешните стени на кръвоносните съдове атеросклеротични плаки, разширява кръвоносните съдове, ограничава кръвосъсирването, потиска възпаленията, въздейства върху хормоналната система.


Омега 3 е съставна част на клетъчните мембрани, които имат важно отношение към централната нервна система и особено към мозъка. Това са група от девет полиненанитени мастни киселини, които участват в строежа на клетъчните и ядрени мембрани. Най-важни за храненето при човека на ALA, EPA и DNA. Наричат се есенциални, тъй като човешкото тяло не може да ги синтезира от други вещества, а те играят важна роля в редица биохимични процеси. Сигналната мрежа на ейкозаноидите обхваща преди всичко сърдечно-съдовата, имунната и нервната система, както и комуникацията между клетки в тъкани с нарушена цялост. Помага за придвижването на нервните импулси, което прави лененото масло изключително полезно при схващане и изтръпване по тялото. В независими изследвания е доказано, че пациенти, които употребяват богати на Омега 3 мастни киселини, храни и добавки, запазват добрите си възприятия и сравнително бързи реакции, независимо от увеличаването на възрастта. В същите изследвания ясно се отличава и положителният ефект за предпазване от нервни нарушения, като множествена склероза, например.

Лененото семе може да набави липсващото количество от мастни киселини в организма, но при термична обработка или престояване на въздух то губи полезните си свойства. Студено пресовано лененото масло, богато най-вече на Омега 3 /до 65%  АLA/, Омега 6 /до 24 % LA/ и Омега 9 /до 35 % OA/ е желателно да се капсулира веднага след извличането си с цел да се запазят всичките му полезни свойства. Лененото семе е един от най-добрите източници на Омега 3 мастни киселини. Като естествен антиоксидант е желателно да се добави натурален витамин Е /RRR-алфа токоферол/, който не позволява на маслото да се окисли. Действието на RRR-алфа токоферола е не само за запазване екстракта, но той също влияе общо благоприятно върху организма - намалява развитието на атеросклерозата, съхранява еластичността на кръвоносните съдове, поддържа функцията на половите жлези и забавя стареенето на кожата. Това позволява капсулата да бъде прозрачна, така че да не се налага добавяне на изкуствени оцветители и консерванти.

Комбинацията на студено пресовано ленено масло с витамин Е е реализирана в продукта Omni oil, произведен в специални целулозни капсули от swiss caps - Швейцария. Това прави продукта подходящ за вегетарианци. Три капсули  Omni oil са достатъчни да задоволят дневните ви нужди.

За повече информация:
тел. на вносителя Брандекс - 02/821 15 00
www.botanic.cc
Произведено от SWISS CAPS - Швейцария

 

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/