ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 72 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Здраве Здравословният живот променя генетичния код

Здравословният живот променя генетичния код
Публикувано от: Вихра Цекова   
Четвъртък, 21 Август 2008

ТичанеСпоред последни проучвания на д-р Дийн Орниш от Института за превантивна медицина в Саусалито, Калифорния, здравословният начин на живот води до бързи, резки и драматични промени в генетичния код.

В изследването са включени 30 мъже с нисък стадий на рак на простата, които са се отказали от традиционното медицинско лечение като хирургия и химиотерапия. За период от три месеца те правят огромни промени в начина си на живот. Започват диета, богата на плодове и зеленчуци, зърнени храни и соеви продукти. Извършват физически упражнения, като бягане по час и половина на ден и упражнения, свързани с намаляването на стреса като медитация.

След трите месеца, както се очаквало, те загубили част от теглото си, намалили нивото на кръвното си налягане, и  подобрили здравето си като цяло. Освен това учените установили огромни изменения в гените: мъжете били променили активността на 501 от гените си, 48 от гените, отговорни за превенция на болестите били променени, а 453 от тях, включително и тези, отговорни за рака на простата и рака на гърдата също били блокирани.

Обикновено хората с такива заболявания се примиряват, че не могат да направят нищо, защото тези болести са генетични. Д-р Орниш не се съгласява с тях: „Не, не сте прави, вие може да направите много.”

Само чрез промени в храненето и стила на живот можете да подобрите здравето си, като се преборите с много от т.нар. генетично предавани болести.

 

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/