ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 20 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Практика Практика Ето защо не нося кожа

Ето защо не нося кожа
Публикувано от: Емилия Цанева   
Вторник, 05 Юни 2012

 

statia koja1Като всички деца и аз носех това, което моите родители ми даваха. Но за разлика от повечето деца, майка ми беше модна икона, така че трябваше да нося много изискани дрехи и дори се срещах и получавах модни съвети от известни дизайнери. Не е типичното отглеждане, знам.

Веднъж майка ми ми даде дреха от кожена конфекция, но дори и като дете никога не съм харесвала кожа и не смятах, че е красива. Винаги е имало животни около мен и никога не съм намирала разлика между едно от моите кучета и едно прасе, както не разбирам разликата между кучето ми и някоя норка.

Животните, използвани за кожа, страдат, когато се държат в тесни метални клетки и много от тях полудяват от стреса. Те не искат да бъдат пребивани с кол, убивани с ток, удушавани или давени. Тяхната кожа принадлежи само и единствено на тях. Майката природа винаги изглежда по-добре в своето първоначално състояние.      

Когато хората ме питат защо не нося кожа, аз им казвам, че има огромно количество негативна енергия в палта или якета, направени от кожата на изтезавани животни. Например кожата наречена „broadtail” е кожата на ембриони или новородени агънца, които са пребити до смърт. Всички животни, убити за кожа, живеят и умират в мъка единствено заради модата.  

Аз не опявам на хората. Напротив, карам ги да научат повече и да осъзнаят каква жестокост и какво страдание се крие във всяко парче кожа. Не се преструвайте, че няма нищо, помислете над този въпрос и вземете осъзнато решение.

Бях очарована, когато от PETA[1] ме поканиха да позирам за един от техните портретни плакати „По-скоро ще ходя гола, отколкото да нося кожа”, защото този въпрос ми е на сърце. Знам, че времената се променят, но все още трябва да образоваме хората по такъв начин, че да запомнят какво им казваме. Хората са станали толкова ледени към всичко, толкова ужасни неща се считат за нормални в последно време. Трябва да привлечеш вниманието на хората по различен начин, да им кажеш за какво става въпрос и да им покажеш, че има алтернативи на жестоките продукти. Много е важно това да се знае.  

И разбира се, няма нужда да носите мъртви животни, в момента има достатъчно видове изкуствена кожа. Аз лично наскоро пуснах линия дамски чанти в Блумингдейл и определено планирам да включа и изкуствена кожа в дрехите. Работих с доставчици из целия свят, за да намеря висококачествени щадящи природата материали, които са по-луксозни от всякога.

Винаги има интелигентна алтернатива на жестокостта, като това, което слагаме в устата си, не прави изключение. Аз определено не съм готвач, така че когато моите приятели разбраха, че продавам веган курабийки, те си помислиха, че вече съм откачила. Но аз се смях последна, тъй като веган курабийките са хит и продължавам работата си по предлагане на повече продукти без жестокост.

Поласкана съм да работя с PETA и почувствах как тежест пада от плещите ми, когато дарих всичките си стари кожи, за да бъдат използвани в образователни кампании. Дори само живота на едно мъничко животинче да променя, това е добро начало.

Корнелия Гест е бизнесдама, филантроп, писател, актриса, конен ездач.

Източник:

http://www.huffingtonpost.com/cornelia-guest/why-i-dont-wear-fur_b_1131258.html

 [1] People for the ethical treatment of a nimals – хора за етично отношение към животните

 

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/