ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 61 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Практика Практика Как да станем зелени по вегетариански

Как да станем зелени по вегетариански
Публикувано от: Вихра Цекова   
Вторник, 29 Април 2008
ПлодовеАко сме на “зелена” диета, консумацията на петрол и вода в световен мащаб би намаляла над 50%. Базираната ни на месо диета допринася за глада по света и е първостепенен причинител на обезлесяването. Вегетарианският подход към “зеления” начин на живот може да подобри здравето ви, като в същото време повиши качеството на живот на всички по света.

Инструкции:

Стъпка 1
За да избегнете желанието за месните ястия, с които сте израсли, опитайте някои заместители на месото, като зеленчукови сандвичи и смартдог (направен от соя или пшеничен глутен) вместо хотдог. Растителният начин на хранене е най-доброто решение за борбата с глобалното затопляне и в същото време е вкусно.

Стъпка 2
Опитайте бадемово, соево или оризово мляко вместо натъпканото с хормони краве мляко. Ако сте загрижени дали получавате достатъчно калций, яжте зелени листни зеленчуци и правете физически упражнения. Последните могат да предотвратят остеопорозата, дори и при диета без мляко и млечни произведения. Къдравото зеле задушено на пара и напръскано с малко пресен лимонов сок е чудесно. В Китай хората не страдат от остеопороза, въпреки че не пият краве мляко. В действителност те нямат дума за в него в езика си.

Стъпка 3
Запазете здравословните мазнини в диетата си, като например авокадо и ядки. Изследванията показват, че когато хората чувстват нужда от месо, те в действителност изпитват нужда от мазнини, а не от протеини.

Стъпка 4
Включете сурови плодове и зеленчуци в диетата си. В сготвените храни липсват съществени ензими, необходими за храносмилането. Опитайте салата с ядки и използвайте тайландски сос, за да направите блюдата екзотични.
 

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/