ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 68 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Практика Практика Да чистим без да убиваме природата

Да чистим без да убиваме природата
Публикувано от: Ecovege.org   
Четвъртък, 06 Ноември 2008

cleaning brushМагазините са пълни с различни почистващи препарати - кой от кой по-скъп и по-ефективен. Ето някои съвети, които ще помогнат и на нас, и на природата.

Прегледайте запаса си от почистващи препарати и се спрете на по-малко по видове, но сигурни средства, като ги съчетаете с оптимални механични пособия като четки за почистване на канали и тоалетни чинии, шишета, гъби, изтривалки.

Никога не използвайте канализационната система за изхвърляне на боклук. Остатъците от храна, отпадъците от плодове и зеленчуци, от домашни животни, се отнасят към битовите отпадъци и се изхвърлят на определените за това места.

Бои, лакове и разтворители могат да бъдат подарени на благотворителни организации или училищни клубове.

Оставете времето да работи за вас - накисвайте тенджерите и тиганите, навлажнявайте силните замърсявания. Това ще ви спести време, усилия, препарати и пари.

Няма перилен или почистващ препарат, който да опазва околната среда. Всички те я замърсяват в различна степен. Затова най-добрият принос към подобряване състоянието на околната среда е икономичното и разумно използване на всеки препарат.

Най-приемливи са тези на сапунена база или такива с по-висока биоразложимост и с по-малко съдържание на фосфати. Използвайте всеки препарат, само когато е необходим. Използвайте омекотителите само при твърда вода, избелващите препарати само при бяло пране. Спестете си всички останали съставки, а по този начин ще допринесете и за опазването на околната среда.

По материали на Министерството на околната среда и водите

 

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/