ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 24 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Практика Практика Къде изхвърляте сухите листа?

Къде изхвърляте сухите листа?
Публикувано от: Вихра Цекова   
Четвъртък, 06 Ноември 2008

suhi listaЕсен е. Листата на дърветата започват да капят и да образуват мек килим. И докато в парка това е част от очарованието на есенния пейзаж, то на улицата ни пречи. Някои загрижени софиянци периодично метат пред входовете си нападалата суха шума и я изхвърлят в кофите за боклук. Други пък я трупат на куп и я запалват - важното е да почистят боклука. Но и в двата случая грешат.

Не бива листата, които са естествен отпадък да пълнят излишно кофите за смет, а паленето само замърсява и без това мръсния градски въздух.

Сухите листа представляват естествена тор за земята. Затова най-добре е след като ги изметем, да ги натрупаме около дънерите на дърветата или направо върху тревната площ между блоковете. Така те естествено ще изгният и ще подхранят почвата. А тези, които имат собствена градина или двор, ще си осигурят най-добрата естествена тор. И това ако не е дар от природата?!

 

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/