ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 69 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Практика Практика Направете си сами - кълнове

Направете си сами - кълнове
Публикувано от: Вихра Цекова   
Сряда, 29 Октомври 2008

probor za kalnoveОбичате ли кълнове? А правите ли си кълнове домашно производство? Ако сте успели - това е чудесно. Ако ви се е сторило трудничко, открих наскоро на пазара чудесно улеснение. Най-после и в България може да си купите "Прибор за покълване на семена". Може да го намерите в магазини "Здраве" със собственик Борис Борисов - Барс. Адресите и карта на магазините вижте в нашия справочник.

Приборът Bioset е произведен в Белгия от фирмата Savic. Състои се от три прозрачни съда за семена, един съд за зареждане с вода и един за събиране на водата. Вие можете да заредите съдовете със семена наведнъж или един по един. Например: първи ден зареждате първия, втори ден зареждате втория и т.н. Това ще ви осигури периодично наличие на пресни кълнове.

Количеството на семената се определя по желание, но имайте предвид, че те увеличават обема си. След зареждането на семената, напълнете съда за зареждане с вода до 1 см под горния му край, като с пръст не позволявате на водата да потече през сифона. Водата автоматично преминава през съдовете със семена и се събира в най-долния съд. Във всеки съд със семена остава достатъчно вода за осигуряване на необходимата влажност.

Този процес се повтаря един или два пъти дневно. Избягвайте пряка слънчева светлина. Някои семена, например на соята, растат по-добре на тъмно.

В зависимост от температурата и вида им, кълнове ще имате след 36-72 часа. Ако не се консумират веднага, поставете кълновете в хладилник. Преди употреба измийте кълновете с течаща вода. След всяко ползване приборът да се измива, след като се отделят сифоните.

 

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/