ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 65 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Новините • Новини от света Филм предупреждава как яденето на месо убива земята

Филм предупреждава как яденето на месо убива земята
Публикувано от: Ивет Лолова   
Сряда, 14 Май 2008

Devour the Earth DVD

"Унищожавайки Земята" е документален филм, продуциран от Вегетарианското общество във Великобритания и Европейския Вегетариански Съюз. Озвучен е от световно признатият член на Бийтълс и вегетарианец Сър Пол МакКартни. Във филма са включени думи на починалия наскоро бивш президент на Словения Д-р Янез Дърновсек.

Лентата показва последиците от човешката дейност и ефекта от храненето с месо за околната среда на нашата красива и скъпа планета. Научните факти са представени от Обединените Нации и Междуправителственият отдел по Климатични промени (IPCC). Фактите недвусмислено говорят, че основният принос за глобалното затопляне е яденето на месо, което има също и безброй други последствия. Сценарият разказва, че Земята съществува в екологичен баланс от 4 000 милиона години и само през последните 200 години, заради растежа на индустриалната революция, е силно нарушен от  месната промишленост, която нанася най-много вреди. Комбинацията от горене на дърветата и текучеството на животни образуват огромен дял в емисията на въглерод, който се изпуска в земната атмосфера.

Относно здравето на човека и на животните, филмът разкрива как месоядството причинява множество болести, включително и различни форми на рак, BSE (луда крава) и сърдечни заболявания.

Показани са и колко красиви, интелигентни и любящи са нашите приятели - животните; как изпитват чувства като любов, болка, мъка и радост, а човечеството несъзнателно и жестоко отнема живота на тези необикновени другари, които заслужават да живеят мирно и хармонично, точно като хората.

Ултимативното му послание е, че яденето на месо има огромен негативен ефект върху човека, животните и останалите части от екосистемата на нашата планетата и всичко това заради привидната нужда от източник на храна, от която ние фактически нямаме нужда! Затова, чрез преминаване към вегетариански или вегански начин на хранене ние рязко можем да подобрим качеството на живота си, като в същото време придобием по-здрава, по-щастлива и по-чиста планета и заживеем в хармония с нашите съобитатели - животните.

 

 

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/