ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 74 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Новините • Новини от света Експертите по китовете предупреждават за ужасно бъдеще за видовете

Експертите по китовете предупреждават за ужасно бъдеще за видовете
Публикувано от: Владимир Нгуйен   
Събота, 24 Юли 2010

Токсини в китоветеДоклад,представен на скорошната годишна среща на Международната Комисия за Китовете разкри наличието на тревожни високи нива на токсични и тежки метали в китове кашалоти. Тези открития били резултат от 5 годишно изследване от намиращата се в САЩ изследователска и природозащитна група Алианс Океан, в което учени анализирали проби от тъкани, без да нараняват китовете, намиращи се в океаните на Земята, включително в много отдалечени райони.

 

Те открили, че пробите от кожата на китовете съдържат нива на токсични метали като кадмий, алуминий, хром, олово, сребро, живак и титан, които взети заедно са били най-високото открито количество в морски животни. Изследователите са предупредили, че здравето както на морския живот, така и на хората, консумиращи морска храна, може да е в риск, особено предвид вероятността вътрешните органи на китовете да са много повече замърсени.

Относно местоположението на замърсителите в пробите - те са била взети докато китовете са били в полярни региони, което предполага, че тези вредни метали са се разпрострели надалеч от мястото, откъдето са освободени. От по-голяма загриженост е фактът, че след като майките китове предават токсините на бебетата си, ситуацията става бедствена за следващи поколения.

Американският биолог и основател на Алианс Океан д-р Роджър Пейн заяви, „Целият живот в океана сега е зареждан със поредица от замърсители, повечето от които са освободени от хора... Не виждам никакво бъдеще за видовете китове освен изчезване. Те не са в ничие полезрение, нито в полезрението на правителството където и да е, а мисля, че трябва.”

За още информация:

Toxic heavy metals threaten whales

http://en.wikipedia.org/wiki/Roger_Payne

 

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/