ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 71 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Новините • Новини от света Наранявания и смърт на хора при жестокия кървав спорт бикоборство

Наранявания и смърт на хора при жестокия кървав спорт бикоборство
Публикувано от: Владимир Нгуйен   
Петък, 16 Юли 2010

Бикове борбаКато част от 8-дневно ежегодно събитие в испанския град Памплона, 6 бика се освобождават всяка сутрин, за да бягат по претъпкани улици, като хората се опитват да избягат от тях на път към арената.

При тазгодишните дейности в началото на юли четирима бегачи бяха зле прободени от бикове, които също често са уплашени и неориентирани, и десетки други хора бяха ранени и хоспитализирани. При подобно събитие на бягане от бик на 3 юли, 19-годишен тийнейджър бе трагично убит, като бе прободен в съседния град Фуентесауко. Докато нараняванията на хора са значителни, страданието на биковете неминуемо е огромно, като животните са блъскани и дори измъчвани от хората, често се подхлъзват и падат по калдъръмените улици, преди да стигнат до арената, където стават жертва на бикоборците на сцената.
Допълнителни наранявания или загуба на хора са обичайни и на арената, като на матадора Хулиан Лопес, който наскоро бе зле прободен и трябваше да бъде подложен на незабавна животоспасяваща операция. Биковете не са толкова привилегировани, като винаги бавно и мъчително са убивани на арената.

Групи като Хора за Етично Отношение към Животните, АнимаНатуралис и регионални организации за защита на животните като каталунската „Достатъчно” отдавна апелират за край на тази нехуманна дейност. Испанският регион Каталония всъщност ще гласува на 28 юли предложение, подкрепено със 180 000 подписи на граждани, в полза на забрана на бикоборството. И обществото също гласува, като зрителите на борбите с бикове постоянно намаляват и арената на барселонския Плаца Монументал сега рядко са повече от наполовина пълни.

Дълбоко сме натъжени от такъв изход за хора и животни и благодарим на всички грижовни организации и частни лица за подкрепата за спиране на такива жестоки и ненужни събития. Силно се надяваме всички хора да се пробудят за невинната и щедра природа на приятелите ни животни, за да се отнасяме с тях със заслужена любов и уважение.

 

За повече информация:

Bull tortured to death in Spain

Nos vemos en la playa: Maltrato animal

Teenager gored to death at running of the bulls

 

 

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/