ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 68 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Новините • Новини от света Дори „органичните” прасета живеят в жестокост

Дори „органичните” прасета живеят в жестокост
Публикувано от: Владимир Нгуйен   
Сряда, 27 Януари 2010

Ферма за свине Скорошно съвместно изследване на групите за благополучие на животните Състрадание в световното фермерство (Compassion in World Farming) и Европейска коалиция за селскостопански животни (European Coalition for Farm Animals) разкри, че повече от 250-те милиона прасета, ежегодно отглеждани за месо в Европейския Съюз, се отглеждат в разрез със закона.

 

Нарушенията на закона за благополучие на прасетата, приет през 2003, включват пренебрегване на забраната за отрязване на опашките, ограничаване на основни естествени движения, лишаване от сламени постелки и други материали. Което е по-лошо, американското Фермерско убежище разкрива, че етикети като „хуманно,” „свободен район,” „свободно скитане,” „хранени с трева” и „органични” заблуждават обществото, че животните, отглеждани с тези сертификати, се третират хуманно.

Докладът на групата „Истината зад етикетите” разкрива, че „естествено отглежданите” месо и яйца могат всъщност да идват от животни, затворени с хиляди в големи подобни на складове обори, валящи се в собствените си фекалии. Програмата „Сертифицирано хуманно” например не изисква прасетата или пилетата да бъдат пускани на открито. В нея е записано още, че жестоки физически осакатявания като рязане на човките на кокошките и подрязване на опашките са позволени при някои обстоятелства. Такива окаяни, мръсни и нехигиенични условия са много подходящи за развъждане на патогени като вируса на свинския и птичия грип.

 

За още информация:

CIWF: ILLEGAL PIG FARMING CONDITIONS EXPOSED IN NEW EU INVESTIGATION

The Truth Behind So-Called "Humane" Food Labels

 

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/