ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 73 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Новините • Новини от света Бриджит Бардо поиска европейски ден на вегетарианството

Бриджит Бардо поиска европейски ден на вегетарианството
Публикувано от: Ecovege.org   
Петък, 27 Ноември 2009

Brigitte BardotИзвестната актриса с екологични убеждения Бриджит Бардо поиска от председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу да работи за обявяване на европейски ден на вегетарианството и да открие дебати по въпроса на предстоящата идния месец световна среща на върха за климата, предаде Франс прес."Няколко седмици преди срещата на върха за климата в Копенхаген искам да привлека вашето внимание върху необходимостта от повдигане на въпроса за вредата от животновъдството върху околната среда", пише бившата френска кинозвезда в писмо до Барозу.Като пламенна защитничка на каузата за защита на животните, тя припомня доклад на Организацията на ООН по прехраната и земеделието (ФАО), според който животновъдният сектор отделя повече парникови газове от транспортния. Бриджит Бардо отбелязва още, че животновъдството изтощава почвите и излага на риск природни резервати. За производството на един килограм говеждо месо са необходими 323 кв. км пасища, от 7 до 16 килограма зърно или соя и до 15 500 литра вода, обяснява тя. Бившата актриса изразява увереност, че провъзгласяването на европейски ден на вегетарианството ще има голямо символно значение, допълва БТА.

"Вегетарианството е гражданска и отговорна постъпка, отказът от потребление на месо също така е най-добрият начин за протестиране срещу жестокостта и варварството, които са повсеместни в животновъдните стопанства", подчертава тя.

На 25 септември тази година Бриджит Бардо поиска от френския президент Никола Саркози да обяви вегетариански ден в държавните учреждения като част от борбата срещу глобалното затопляне.

 

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/