ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 84 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Новините • Новини от света Древните Гори задържат най-много CO2

Древните Гори задържат най-много CO2
Публикувано от: Владимир Нгуйен   
Събота, 04 Юли 2009

Сечене на дървоНови призиви в Австралия за спиране на сечта в древните гори на щата Виктория, след като ново проучване показва удивителното количество от поглъщания от тях въглероден диоксид.

Учени от Австралийския Национален Университет проучиха 132 гори по света и изненадващият резултат е, че гора в централната част на щата Виктория в Австралия има най-голяма гъстота на въглерод в сравнение с останалите проучени гори.

Широко се смята, че дъждовните гори по света са най-ефективни за съхраняване на въглерод. Учените сега обаче разкриват, че в сравнение с тропическите гори, планинските гори с ясен от централната част на Виктория съхраняват най-много въглерод.

Проучването показва, че горите във Виктория съхраняват 1900 тона на хектар, което е почти четири пъти повече в сравнение с дъждовните гори.

Учени, като професор Брендън Маккей от Австралийския Национален Университет призовават да се спре сечта на тези съхраняващи огромни количества въглероден диоксид гори.

Факт е, че дори да садим нови дървета, те не могат да заменят веднага по-старите и големи дългогодишни дървета, що се отнася до поглъщания от тях въглероден диоксид. По-старите дървета имат и по-голям капацитет за съхранение на парниковия газ. Ето защо е толкова важно да опазим старите дървета и гори.

 

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/