ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 67 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Новините • Новини от света Чаша вода - за цяла пералня

Чаша вода - за цяла пералня
Публикувано от: Владимир Нгуйен   
Четвъртък, 02 Юли 2009

Зелена пералняЧаша вода, която да е достатъчна, за да изперете цялото си пране? Да, това е възможно! Гениалното и най-вече устойчиво изобретение е дело на професор Стивън Бъркиншоу, преподавател в университета Лийдс, Великобритания.

Разработената от него пералня използва само една чаша вода или 1/10 от количеството течност, нужно за едно пране от обикновена пералня. Освен че пести ценните водни ресурси на Земята, зелената пералня използва също 30 процента по-малко електричество.

Технологията е следната: Малкото количество вода и прах за пране са нужни, за да се създаде пара, която навлажнява повторно използващи се пластмасови гранули. Те привличат мръсотията от дрехите, поглъщат я...и имаме чисти дрехи.

Изобретението се очаква да влезе в употреба от следващата година, като първо ще достигне до търговски клиенти като ресторанти и хотели с купища пране всеки ден, и при евентуален успех то ще може да стигне и до всеки дом.

 

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/