ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 26 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Новините • Новини от света ЕС не постигна съгласие по климатичния въпрос

ЕС не постигна съгласие по климатичния въпрос
Публикувано от: Ecovege.org   
Четвъртък, 23 Октомври 2008

Знамена на Европейския съюзЕвропейските страни не можаха да постигнат съгласие по въпроса за борбата с климатичните изменения, който беше обсъден миналата седмица.

Премиерът на Италия, Силвио Берлускони, съобщи, че изпълнението на европейската директива ще струва на страната му 25 милиарда евро за година.

По плана на ЕС до 2020 г. трябва да бъдат съкратени с 20 % изхвърлянето на газове в атмосферата и с 20 % разхода на енергия, а също така и да се увеличи дела на възобновяемите източници за нейното производство.

С този план, освен Италия, не са съгласни също България, Унгария, Полша, Румъния, Словакия и прибалтийските държави, защото според тях той ще нанесе сериозен удар върху икономиката им. Въпреки това, 2008 г. беше посочена като краен срок, в който всички страни членки трябва да подпишат съглашение за борба с изменението на климата.

По мнението на учени и еколози планетата ни се нуждае от спешни мерки за овладяване на парниковия ефект и опазване на околната среда. Щетите, нанесени от глобалното затопляне се увеличават и стават все по-големи. Те засягат не само климата на средата ни за живот и природата, но и нашето здраве, и икономика.

За допълнителна информация:

http://news.theage.com.au/world/berlusconi-threatens-eu-climate-pact-...

http://www.eubusiness.com/news-eu/1224165722.04

 

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/