ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 19 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Новините • Новини от света Еко-веге парад организираха новозеландци

Еко-веге парад организираха новозеландци
Публикувано от: Вихра Цекова   
Четвъртък, 21 Август 2008

Еко веге парадНеотдавна в Уелингтън, Нова Зеландия хора от всички социални групи се събраха на парад, обединени с едно послание: Стани вегетарианец, Стани зелен, Спаси планетата. Инициатор на събитието е международната фондация "Сюприйм Мастър Чинг Хай". Шествието преминава през центъра на града. Развяват се плакати с надписи „Зелена диета = Зелена Земя” и „Вегетарианството не погубва Земята”. В парада се включват над 100 души – възрастни и деца. Някои носят костюми на животни и  скандират SOS послания.

Двама певци-вегетарианци изпяват песни за Земята. Събитието получав много силен отзвук в местните медии. Журналистите акцентират върху основната идея „завръщане към благородния и състрадателен начин на живот; да обичаме нашите съобитатели, независимо дали става въпрос за човек или животно;  да уважаваме всички създания и нашата скъпа планета Земя.”

Участниците в парада връчват на кмета на града писмо до премиера. Обръщението е подписано от Новозеландското вегетарианско общество, Църквата на адвентистите, Спасете животните от експлоатация (SAFE), Младите зелени (младите членове от Зелената партия) и групата на Харе Кришна. В писмото се изразява молба в правителствената политика да стане приоритет популяризирането на растителната диета и информирането на хората за тясната връзка между начина на хранене и глобалното затопляне.

Парадът завърва с песента „Дайте шанс на вегетарианството”, по мотиви от песента на Джон Ленън „Дайте шанс на мира”.

 

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/