ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 73 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Новините • Новини от България 10 октомври- да се включим в Деня за борба с климатичните промени

10 октомври- да се включим в Деня за борба с климатичните промени
Публикувано от: Владимир Нгуйен   
Събота, 09 Октомври 2010

35010 октомври е обявен за Международен ден за борба с климатичните промени. По света много градове ще се включат в мероприятия, които да напомнят на хората за спешността на бързи действия, включващи промяна към по-устойчив начин на живот на всички хора и съответната подкрепа на управляващите.

София също ще се включи чрез мероприятия в този ден. В София в 9:50 часа пред пилоните на НДК всеки желаещ доброволец с велосипед може да участва в образуването на фигурата "350".

Според климатолозите, 350 части на милион (ppm - Parts Per Million- броят на молекулите въглероден диоксид сред общо един милион молекули във въздуха) е безопасната горна граница за концентрацията на въглероден диоксид в атмосферата. В момента в атмосферата се съдържат застрашителните 389 ppm, които нарастват с 2 ppm на година.

 

„Замръзнала изложба“ е друга съзидателна акция, посветена на 350. Тя ще бъде под формата на флашмоб (EcoFlashmob) и ще се проведе между 18 и 18.30 ч. в София. Участниците във флашмоба ще останат „замръзнали“ за 350 секунди, показвайки различни послания, които да накарат хората да се замислят за възможните решения на проблема с промените в климата. Информация за точното място, на което ще се съберат участниците във флашмоба ще бъде обявено в интернет преди акцията.

 

За повече информация:

Мероприятия за отбелязване на международния ден за борба с климатичните промени в България

 

 

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/