ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 82 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Новините • Новини от България Борислав Сандов - носител на "Еко съзнание"

Борислав Сандов - носител на "Еко съзнание"
Публикувано от: Владимир Нгуйен   
Сряда, 28 Април 2010

P1150734Като част от усилията за насърчаване на устойчивия начин на живот и по-съзнателно отношение към живота на Земята, сайтът за екология и вегетарианство ЕкоВеге продължава с отличаването на личности с реален принос за зелената идея.

На 15 април на церемония в ресторант "Кринг" наградата за принос за разпространяване на устойчивия начин на живот "Еко съзнание" беше връчена на Борислав Сандов - магистър по география, основател на Университетски клуб за екология и устойчиво развитие ЮНЕКО, активен член на ПП "Зелените". През последните години той активно работи за една от най-важните каузи в живота си - защитата на природата и увеличаване на екологичното съзнание на българите. Боби безспорно е блестящ пример за разпространяване на устойчивия начин на живот, както чрез участието си в обществени дейности, подкрепящи опазването на околната среда, така и чрез личния си пример - живеейки екологично и хранейки се вегетариански.

 

Той е част от природозащитниците, които с ясното изразяване на личното и общественото мнение пред властите и медиите помогнаха и продължават да помагат за опазване на българската природа - информирайки обществеността за незаконни дейности, свързани с богатството на българската природа и защитените й територии. В началото на тази година той участва в редица инициативи и протестни кампании, благодарение на които се увеличи информираността на гражданите за генно-модифицираните организми и за опасността от отглеждане на тези култури в България за земеделието и биоразнообразието. Кампанията срещу ГМО постигна успех за запазване на чиста храна.

С наградата "Еко съзнание" се надяваме да насърчим Боби да продължи своята изключително важна и активна работа за разпространяване на устойчивия начин на живот и опазване на българската природа, чрез всички инициативи в които участва и му благодарим за направеното досега.

На следния адрес може да видите в интервю какво споделя  Борислав Сандов след получаването на наградата на ЕкоВеге и новостите в зелените инициативи:

„Има смисъл да се протестира за зеленото!”

 

Снимки от награждаването:

 

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/