ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 66 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Новините • Новини от България Ще рециклираме старите тонер касети

Ще рециклираме старите тонер касети
Публикувано от: Ecovege.org   
Понеделник, 10 Ноември 2008

staricomputriБългарската фирма за електронни технологии „Контракс” събира използваните тонер касети от нейния клиент „Банка ДСК” и ги изпраща за рециклиране в Унгария, съобщава в-к „Дневник”. Това е част от съвместната им инициатива за опазване на околната среда и безотпадъчна банкова администрация.

Банката има 365 офиса в цялата страна, а изразходените й тонер касети за една година достигат 250 тона. В касетите се съдържат опасни химически материали, които не трябва да се изхвърлят в природата.

Унгарската фирма разполага с инсталация за 100 % преработка на старите тонер касети, мастилници на копири и принтери и карбонови ленти.

В България тонер касетите не се водят на отчет и не се приравняват с така наречения електронен скраб, който включва телевизори, печки, компютри и др.

”Контракс” ще покани още фирми, да сключат договор с нея. Ако се съберат достатъчно желаещи, тя планира да създаде собствена линия за рециклиране, като инвестицията за това е около 50 хиляди евро.

В момента около 10 % от тонер касетите у нас се пълнят отново, а останалите 90 % пълнят кофите за боклук и вредят на околната среда.

 

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/