ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 72 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)


Хайде да се преброим
Публикувано от: Ивет Лолова   
Петък, 26 Септември 2008

postni hraniРазмисли и страсти, посветени на наближаващия Международен ден на вегетарианците - 1 октомври

postni hraniРазмисли и страсти, посветени на наближаващия Международен ден на вегетарианците - 1 октомври

По света "армията" от вегетарианци нараства с всяка изминала година, а как е в България? Статистическите изследвания се поръчват от големите компании, които имат пари да си ги платят. Ще се намери ли у нас някоя организация, която да поръча преброяването на хората, които не ядат месо в нашата мила родина? От това биха произтекли множество ползи:

1. Фирмите-производители на зеленчукови консерви, зеленчукови полуфабрикати и соеви продукти ще знаят колко души изхранват и ще планират по-добре производството си.

2. Собствениците на магазини за диетични храни също ще са наясно с търсенето на вегепродукти и ще планират по-добре зареждането.

3. Бъдещи предприемачи ще се осмелят да се присъединят към вегетърговията, отваряйки нови магазинчета, закусвални и т.н. и запълвайки една все още свободна ниша в търговията.

4. Ресторанти, пицарии и бистра ще обогатят менюто си с по-голям брой подходящи безмесни ястия и ще ги предлагат през цялата година, а не само по време на християнските пости.

5. Хората, които още се колебаят да спрат да ядат месо, ще бъдат мотивирани по-смело да се влеят във вегетарианското море.

Единственият засега опит за преброяване на вегетарианското множество в България прави Българско вегетарианско интернет общество. От рубриката "Членове" може да получите представа в кои градове и колко души са се записали. Този списък, обаче, също дава относителна представа за бройката, защото някои хора не ползват интернет, предимно по-възрастните, а други не са се включили в списъка по различни причини.

С радост ще приемем всяко мнение и идея как да преброим вегетарианците в България.

 

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/