ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 71 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Интервюта Интервю с Джон Фелдман от “Goldfinger”

Интервю с Джон Фелдман от “Goldfinger”

johnfeldman2Интервю с Джон Фелдман от “Goldfinger” – музикална група, която защитава правата на животните.

Когато чухме, че Голдфингър пристигат от Саутемптън изпаднахме във възторг. Фронтменът Джон Фелдман e прям поддръжник на прякото действие в защита на животните и дяволски добър музикант на всичкото отгоре. Когато се свързахме с него, той не само, че ни вкара зад кулисите на концерта, но и ни даде ексклузивна песен за нашaта благотворителна компилация! Какъв човек...

Kое беше нещото, което те подтикна към действия за защита правата на животните?

Гледах филма Бейб и осъзнах, че след като прасе може да се обучи да прави това, което прави едно куче, то как бих могъл тогава да избера да ям прасе, а не куче. След като проучих нещата и разбрах, че прасетата всъщност са по-умни от кучетата, си казах, защо плащам на някого да убие прасе, след като не бих платил, за да убият кучето ми. Най-вероятно бих посегнал на този, който посегне на кучето ми.

Чухме, че си замесен в успешната кампания срещу Гари, завеждащия общинския приют за кучета в Ел Ей. Може ли да ни разкажеш повече за кампанията, как победихте и каква е ситуацията сега?

Направихме доста домашни записи. Ходихме често до къщата му и осведомявахме съседите. Разказвахме им колко много кучета е избил. Планът ни беше да сме по-активни сред испанското общество. Хората нямаха информация на испански относно кастрацията на животни. Така, че се уверихме, че имаме нужната ни информация на испански, тъй като по-голямата част от населението на Ел Ей е  испанско. Правехме всичко по силите си да превърнем изолатора в приют, каквито има в Сиатъл и много други големи градове, но няма в Ел Ей. Животните се избиваха заради проблема със свръх популацията. Продължавахме да осведомяваме хората и в края на краищата Гари усети натиска на кампаниите за права на животните. Напусна работата си, една жена сега работи там. Заради кампанията ФБР нахлу в дома ми. Казаха, че това което правим, е федерална обида, тъй като слагахме флаери върху колите разясняващи какво Гари причинява на животните. Той беше държавен служител и имаше приятели в съда, които снеха правото ни да се занимаваме с такива дейности в квартала му и в последствие нахлуха и в дома ми. Но това не ни изплаши и накрая спечелихме

Има ли друга кампания, която да усещаш близка?

Най-важните за мен кампании са Vegan Outreach (Разпространяване на Веганството) и Кампаниите насочени против кожата (за палта). В днешно време да се употребяват козини е варварско. За направата на само едно палто се убиват между 40 и 50 животни. Тъй като не искат да изцапат  козината с кръв, по-голямата част от животните се убиват чрез анална електрокация. Не мога да се сетя за по-болезнен начин да умреш. А и условията, в които тези животни трябва да живеят, са наистина ужасни. Те биват измъчвани и всичко това в името на модата. Това е ненужно. Толкова много животни умират, просто защото някой казва, че е яко да се носят кожени палта. Долче и Габана сa основните промоутъри в модната индустрия. Основно за това допринася и хип хоп общността, което за мен е наистина плашещо. По време на концертите ми, говоря за кожите, за храненето и за веганството. Споделям какъв е живота ми сега, в сравнение с времето, когато се хранех в Макдоналдс. От всички форми на насилие над животните, употребата на кожи е напълно неоправдана. Употребата на животни за храна е невежество. Някой хора не са наясно с фактите. Но кожите-  това просто е напълно неизвинимо.

Какво ще посъветваш многото вегетарианците обмислящи възможността да станат вегани?

Прехода не е толкова труден, колкото си мислите. Аз използвам соево мляко Ванила Силк. По-добро е на вкус от животинското. Добре върви в кафе или зърнени храни. Има три вегански ресторанта в Ел Ей. Соевият сладолед също е много вкусен. Толкова е лесно да намериш вегански продукти в днешно време. Налични са във всеки по-голям магазин. Основното нещо, което трябва да разберете е, че не е толкова трудно колкото си мислите. Хората си мислят, че сиренето ще им липсва. Но разберете, когато ядете месо, животното поне е мъртво. Но при сирената и млякото животните се държат живи при ужасни условия, само за да послужат за храна на хората. Кравите биват изнасилвани 3 до 4 пъти годишно, за да ги поддържат бременни целогодишно, за да раждат и съответно да произвеждат повече мляко. Това е наистина ужасно, защото майката крава иска теленцата и да са близо да нея. Но теленцата се изземват от майките, в резултат на това кравите викат в продължение на часове и се опитват да излязат от клетката. Междувременно бебетата са продадени за телешко, а това е отвратително. Пилетата пък прекарват целия си живот в клетка с размер на микровълнова фурна и са принуждавани да стоят будни в продължение на седмици, за да снасят яйца. Държат тези животни в ужасни, отвратителни условия.

Какъв съвет би дал на децата, чийто родители не разбират веганството?

johnfeldman3Aз просто бих протестирал. Ако като подрастващ знаех това, което сега знам, със сигурност не бих ял месо. Искам да кажа, ако бях хлапе, бих откраднал пари от портфейла на майка ми и бих си купил нещо веганско. Бих си намерил работа и бих правил всичко възможно да не взимам участие в жестокостите спрямо животни. Родителите смятат, че децата се нуждаят от мляко за да растат, но всъщност млякото причинява акне при тийнейджърите, кравето мляко всъщност е предназначено за теленцата. Повечето деца имат непоносимост към лактозата още от раждането си, но ние ги принуждаваме да свикнат с него, да се имунизират, а това не е нормално. Кърмата е предназначена за бебетата. Като дете бях бунтар, така, че бих го направил каквото и да ми струва това. Искам да кажа на децата да си намерят някаква работа, така че да могат да си заделят пари и да си купуват сами веганска храна. Ако пък е напълно невъзможно да живееш с родителите си и да бъдеш веган, тогава стани веган, когато заживееш самостоятелно. Седнете заедно с родителите си и им пуснете „Chew on this” от сайта на PETA или пък друго видео “Meet the Truth”. Осведомете родителите си. Покажете им статистиките. Консумацията на месо може да причини рак на  дебелото черво. Покажи им какви са рисковете от консумацията на месо. Алберт Айнщайн е бил вегетарианец и е бил гений. Пол Маккартни също е вегетарианец, както и много атлети. Рисковете за здравето се крият в антибиотиците, който слагат в месото. ПО-здравословно е да бъдеш веган. Ескимосите се хранят само с месо и живеят средно 30-35години, в сравнение с тях страни с преобладаващо вегетарианско население очакваната продължителност на живота е 90. Правете проучвания. По-добре първо да проучиш фактите преди да откраднеш от портфейла на майка си. Когато децата видят мъченията върху животните, в сърцата си осъзнават, че това не е добро. Понякога децата знаят повече от родителите си и е необходимо да им предадат знанията си.

Доста хора казват, че са станали вегани или вегетарианци след ваш концерт. Какви методи използвате, за да поучавате хората относно етичния начин на живот?

Използвам една брошура "Защо веган". Там са посочени статистики колко животни се избиват годишно и по какъв начин. Описани са също и хормоните, които се дават на животните и какви са последствията от тях. Преди боледувах един два пъти месечно. От както станах веган повече не съм се разболявал. Имам и много повече енергия в сравнение с преди. По-емоционално ангажиран съм с това което се случва сега. Вече не усещам неприятния ефект на храната, например да се почувстваш изморен след като изядеш един сандвич. Повече от всякога съм изпълнен с енергия. Отраснах ядейки месо и сега вече знам, че да се откажеш от него е по-добрия начин на живот. Да бъдеш за пример е най-добрия начин да образоваш хората.

Смяташ ли, че пряко действие е оправдано?

Абсолютно да. Животните биват измъчвани и убивани точно в този момент за пари. Прякото действие е това, което спира тестването на пестициди и други продукти върху животни. А и истината е, че няма доктор, които да потвърди, че резултатите от тестването върху животни ще бъдат същите и при човека. Например тестват цигари върху кучета, за да видят дали това би причинило рак на белите дробове. Заключват кучетата в метална стая с цигарен дим за 9 месеца и кучетата не получават рак. След експеримента те ги убиват. Общо около 50 милиона кучета са избити. Цигарената фабрика излиза с изявлението, че тютюна не причинява рак, защото кучетата не са развили рак. Но както в последствие стана ясно кучетата не могат да развият рак на белите дробове. Само хората могат. Хората реагират различно при тестовете. Въпреки това милиони зайци, маймуни и плъхове се убиват годишно, само за да могат компаниите да поставят етикет върху продуктите си, че са тествани и безопасни. Лекарства ЗА СПИН се тестват върху маймуни, но има и хора, които биха искали да се тестват върху тях самите. Ако се тестват върху хора резултатите биха били по-добри. Всичко се прави заради парите, при все че имат милиарди. Тестват животните просто, за да не ги дадат под съд, но в края на краищата хората и животните са устроени различно и в крайна сметка човекът страда от това. Прякото действие спасява животи. Ако някой успее да се промъкне в лаборатория и спаси животните, това е много благородно. Аз не нарушавам закона, аз казвам на хората истината. Хората предприемащи директни действия и рискуващи собствената си свобода за свободата на животните за мен са възхитителни хора. Считам такива хора за герои.

Какво е мнението ти за вивисекцията, за пресата и политиците наричащи активистите за правата на животните „терористи”?

Очевидно е, че света в който живеем, се управлява от парите и корпоративната алчност. Хората от  “PETA” направиха реклама, която да се излъчва по време на деня на благодарността; Мисля, че Йоаким Финикс говореше. Чрез нея хората се замислят за това как ужасно страдат животните, за да бъдат в чинията за Деня на Благодарността. В рекламата се изиграва траурен марш, докато вървят по пътека в бакалия. Това не може да се излъчи по телевизията, защото има закон забраняващ да се свързва смъртта с храна. Това показва огромното влияние и сила на месния пазар в световен мащаб. С пресата също е трудно, не можеш да покажеш това което искаш. Не се излъчва по телевизията и съответно не може да се даде гласност. Трябва сам да правиш проучвания, да търсиш информация в интернет. Упражнява се тормоз над животните за забавление, храна и облекло. За мен всичко това е робство. Поробваме животни, който не са създадени, за да живеят в клетки и всичко това. Хората са истинските терористи: ние (активистите) спасяваме животи. Повечето от хората имат кучета и котки и много биха се разстроили, ако те умрат. Особено децата. Като дете знаеш, че животните имат собствена индивидуалност. Нелепо и извратено е да наречеш активист терорист. Ние сме борци за свобода, правим всичко по силите си, за да прекратим мъченията. И накрая тези, които ни обвиняват - те са истинските терористи

Нещо да кажеш на нашия стрийт тийм?

Продължавайте все така, Не се страхувайте от хората, който знаете, че грешат. Мисли със сърцето си кое е правилно, а не с главата. Вие сте моите герои.

 

Превод: Полина Маринова


Връзки към песни:

Goldfinger - Free Me

Goldfinger - Behind The Mask

 

Сайтът на Групата - http://myspace.com/goldfinger

Интервю с Джон Фелдман от “Goldfinger” – музикална група, която защитава правата на животните.

Когато чухме, че Голдфингър пристигат от Саутемптън изпаднахме във възторг. Фронтменът Джон Фелдман e прям поддръжник на прякото действие в защита на животните и дяволски добър музикант на всичкото отгоре. Когато се свързахме с него, той не само, че ни вкара зад кулисите на концерта, но и ни даде ексклузивна песен за нашия Benefit CD! Какъв човек...

Kое беше нещото, което те подтикна към действия за защита правата на животните?

Гледах филма Бейб и осъзнах, че след като прасе може да се обучи да прави това, което прави едно куче, то как бих могъл тогава да избера да ям прасе, а не куче. След като проучих нещата и разбрах, че прасетата всъщност са по-умни от кучетата, си казах, защо плащам на някого да убие прасе, след като не бих платил, за да убият кучето ми. Най-вероятно бих посегнал на този, който посегне на кучето ми.

Чухме, че си замесен в успешната кампания срещу Гари, завеждащия общинския приют за кучета в Ел Ей. Може ли да ни разкажеш повече за кампанията, как победихте и каква е ситуацията сега?

Направихме доста домашни записи. Ходихме често до къщата му и осведомявахме съседите. Разказвахме им колко много кучета е избил. Планът ни беше да сме по-активни сред испанското общество. Хората нямаха информация на испански относно кастрацията на животни. Така, че се уверихме, че имаме нужната ни информация на испански, тъй като по-голямата част от населението на Ел Ей е испанско. Правехме всичко по силите си да превърнем изолатора в приют, каквито има в Сиатъл и много други големи градове, но няма в Ел Ей. Животните се избиваха заради проблема със свръх популацията. Продължавахме да осведомяваме хората и в края на краищата Гари усети натиска на кампаниите за права на животните. Напусна работата си, една жена сега работи там. Заради кампанията ФБР нахлу в дома ми. Казаха, че това което правим, е федерална обида, тъй като слагахме флаери върху колите разясняващи какво Гари причинява на животните. Той беше държавен служител и имаше приятели в съда, които снеха правото ни да се занимаваме с такива дейности в квартала му и в последствие нахлуха и в дома ми. Но това не ни изплаши и накрая спечелихме

Има ли друга кампания, която да усещаш близка?

Най-важните за мен кампании са Vegan Outreach (Разпространяване на Веганството) и Кампаниите насочени против кожата (за палта). В днешно време да се употребяват козини е варварско. За направата на само едно палто се убиват между 40 и 50 животни. Тъй като не искат да изцапат козината с кръв, по-голямата част от животните се убиват чрез анална електрокация. Не мога да се сетя за по-болезнен начин да умреш. А и условията, в които тези животни трябва да живеят, са наистина ужасни. Те биват измъчвани и всичко това в името на модата. Това е ненужно. Толкова много животни умират, просто защото някой казва, че е яко да се носят кожени палта. Долче и Габана сa основните промоутъри в модната индустрия. Основно за това допринася и хип хоп общността, което за мен е наистина плашещо. По време на концертите ми, говоря за кожите, за храненето и за веганството. Споделям какъв е живота ми сега, в сравнение с времето, когато се хранех в Макдоналдс. От всички форми на насилие над животните, употребата на кожи е напълно неоправдана. Употребата на животни за храна е невежество. Някой хора не са наясно с фактите. Но кожите- това просто е напълно неизвинимо.

Какво ще посъветваш многото вегетарианците обмислящи възможността да станат вегани?

Прехода не е толкова труден, колкото си мислите. Аз използвам соево мляко Ванила Силк. По-добро е на вкус от животинското. Добре върви в кафе или зърнени храни. Има три вегански ресторанта в Ел Ей. Соевият сладолед също е много вкусен. Толкова е лесно да намериш вегански продукти в днешно време. Налични са във всеки по-голям магазин. Основното нещо, което трябва да разберете е, че не е толкова трудно колкото си мислите. Хората си мислят, че сиренето ще им липсва. Но разберете, когато ядете месо, животното поне е мъртво. Но при сирената и млякото животните се държат живи при ужасни условия, само за да послужат за храна на хората. Кравите биват изнасилвани 3 до 4 пъти годишно, за да ги поддържат бременни целогодишно, за да раждат и съответно да произвеждат повече мляко. Това е наистина ужасно, защото майката крава иска теленцата и да са близо да нея. Но теленцата се изземват от майките, в резултат на това кравите викат в продължение на часове и се опитват да излязат от клетката. Междувременно бебетата са продадени за телешко, а това е отвратително. Пилетата пък прекарват целия си живот в клетка с размер на микровълнова фурна и са принуждавани да стоят будни в продължение на седмици, за да снасят яйца. Държат тези животни в ужасни, отвратителни условия.

Какъв съвет би дал на децата, чийто родители не разбират веганството?

Aз просто бих протестирал. Ако като подрастващ знаех това, което сега знам, със сигурност не бих ял месо. Искам да кажа, ако бях хлапе, бих откраднал пари от портфейла на майка ми и бих си купил нещо веганско. Бих си намерил работа и бих правил всичко възможно да не взимам участие в жестокостите спрямо животни. Родителите смятат, че децата се нуждаят от мляко за да растат, но всъщност млякото причинява акне при тийнейджърите, кравето мляко всъщност е предназначено за теленцата. Повечето деца имат непоносимост към лактозата още от раждането си, но ние ги принуждаваме да свикнат с него, да се имунизират, а това не е нормално. Кърмата е предназначена за бебетата. Като дете бях бунтар, така, че бих го направил каквото и да ми струва това. Искам да кажа на децата да си намерят някаква работа, така че да могат да си заделят пари и да си купуват сами веганска храна. Ако пък е напълно невъзможно да живееш с родителите си и да бъдеш веган, тогава стани веган, когато заживееш самостоятелно. Седнете заедно с родителите си и им пуснете „Chew on this” от сайта на PETA или пък друго видео Meet the Truth. Осведомете родителите си. Покажете им статистиките. Консумацията на месо може да причини рак на дебелото черво. Покажи им какви са рисковете от консумацията на месо. Алберт Айнщайн е бил вегетарианец и е бил гений. Пол Маккартни също е вегетарианец, както и много атлети. Рисковете за здравето се крият в антибиотиците, който слагат в месото. ПО-здравословно е да бъдеш веган. Ескимосите се хранят само с месо и живеят средно 30-35години, в сравнение с тях страни с преобладаващо вегетарианско население очакваната продължителност на живота е 90. Правете проучвания. По-добре първо да проучиш фактите преди да откраднеш от портфейла на майка си. Когато децата видят мъченията върху животните, в сърцата си осъзнават, че това не е добро. Понякога децата знаят повече от родителите си и е необходимо да им предадат знанията си.

Доста хора казват, че са станали вегани или вегетарианци след ваш концерт. Какви методи използвате, за да поучавате хората относно етичния начин на живот?

Използвам една брошура "Защо веган". Там са посочени статистики колко животни се избиват годишно и по какъв начин. Описани са също и хормоните, които се дават на животните и какви са последствията от тях. Преди боледувах един два пъти месечно. От както станах веган повече не съм се разболявал. Имам и много повече енергия в сравнение с преди. По-емоционално ангажиран съм с това което се случва сега. Вече не усещам неприятния ефект на храната, например да се почувстваш изморен след като изядеш един сандвич. Повече от всякога съм изпълнен с енергия. Отраснах ядейки месо и сега вече знам, че да се откажеш от него е по-добрия начин на живот. Да бъдеш за пример е най-добрия начин да образоваш хората.

Смяташ ли, че пряко действие е оправдано?

Абсолютно да. Животните биват измъчвани и убивани точно в този момент за пари. Прякото действие е това, което спира тестването на пестициди и други продукти върху животни. А и истината е, че няма доктор, които да потвърди, че резултатите от тестването върху животни ще бъдат същите и при човека. Например тестват цигари върху кучета, за да видят дали това би причинило рак на белите дробове. Заключват кучетата в метална стая с цигарен дим за 9 месеца и кучетата не получават рак. След експеримента те ги убиват. Общо около 50 милиона кучета са избити. Цигарената фабрика излиза с изявлението, че тютюна не причинява рак, защото кучетата не са развили рак. Но както в последствие стана ясно кучетата не могат да развият рак на белите дробове. Само хората могат. Хората реагират различно при тестовете. Въпреки това милиони зайци, маймуни и плъхове се убиват годишно, само за да могат компаниите да поставят етикет върху продуктите си, че са тествани и безопасни. Лекарства ЗА СПИН се тестват върху маймуни, но има и хора, които биха искали да се тестват върху тях самите. Ако се тестват върху хора резултатите биха били по-добри. Всичко се прави заради парите, при все че имат милиарди. Тестват животните просто, за да не ги дадат под съд, но в края на краищата хората и животните са устроени различно и в крайна сметка човекът страда от това. Прякото действие спасява животи. Ако някой успее да се промъкне в лаборатория и спаси животните, това е много благородно. Аз не нарушавам закона, аз казвам на хората истината. Хората предприемащи директни действия и рискуващи собствената си свобода за свободата на животните за мен са възхитителни хора. Считам такива хора за герои.

Какво е мнението ти за вивисекцията, за пресата и политиците наричащи активистите за правата на животните „терористи”?

Очевидно е, че света в който живеем, се управлява от парите и корпоративната алчност. Хората от “PETA” направиха реклама, която да се излъчва по време на деня на благодарността; Мисля, че Йоаким Финикс говореше. Чрез нея хората се замислят за това как ужасно страдат животните, за да бъдат в чинията за Деня на Благодарността. В рекламата се изиграва траурен марш, докато вървят по пътека в бакалия. Това не може да се излъчи по телевизията, защото има закон забраняващ да се свързва смъртта с храна. Това показва огромното влияние и сила на месния пазар в световен мащаб. С пресата също е трудно, не можеш да покажеш това което искаш. Не се излъчва по телевизията и съответно не може да се даде гласност. Трябва сам да правиш проучвания, да търсиш информация в интернет. Упражнява се тормоз над животните за забавление, храна и облекло. За мен всичко това е робство. Поробваме животни, който не са създадени, за да живеят в клетки и всичко това. Хората са истинските терористи: ние (активистите) спасяваме животи. Повечето от хората имат кучета и котки и много биха се разстроили, ако те умрат. Особено децата. Като дете знаеш, че животните имат собствена индивидуалност. Нелепо и извратено е да наречеш активист терорист. Ние сме борци за свобода, правим всичко по силите си, за да прекратим мъченията. И накрая тези, които ни обвиняват - те са истинските терористи

Нещо да кажеш на нашия стрийт тийм?

Продължавайте все така, Не се страхувайте от хората, който знаете, че грешат. Мисли със сърцето си кое е правилно, а не с главата. Вие сте моите герои.

Превод: Полина Маринова

http://vbox7.com/play:20035a7a

http://vbox7.com/play:ac257502

 

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/