ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 32 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Интервюта Бременните жени могат да са напълно здрави като бъдат вегани

Бременните жени могат да са напълно здрави като бъдат вегани
Ева-интервю - екология и вегетарианствоСподели малко повече за себе си...
Казвам се Ева Гюрова, живея във Франция, в Лион и съм преводач и преподавател по английски. В свободното си време се занимавам с танци.

От кога си вегетарианка? Какво повлия на твоя избор?

Станах вегетарианка, когато бях на 15, трудната възраст на пубертета. Помня, че не се чувствах добре в кожата си и усещах, че трябваше да променя нещо. Всичко започна от курса по йога, в който говорихме и за храненето. Осъзнах как храненето влияе на хората психически и морално, не само физически, когато направих първите си пости. Бе вълшебно. Такава енергия и лекота, и винаги прекрасно настроение.

Какво е мнението на французите за вегетарианството и за вегетарианците?

Във Франция вегетарианството е доста познато и приемано в наше време. Голяма опора е френската асоциация на вегетарианците, която има уебсайт с обширна информация относно веге храненето. Лекари- специалисти и учени обясняват какви са преимуществата на вегетарианската храна, как бременните жени могат да са напълно здрави и да износят добре бебето си като са дори вегани. Хубавото е, че лекарите приемат позитивно вегетарианството и се адаптират към изискванията на вегетарианците. Другото хубаво нещо са салоните за здраве и красота, където често е пълно с вегетарианци в прекрасна форма. Истинска реклама за този начин на живот.

Има ли много заведения за хранене за вегетарианци, например ресторанти, закусвални и ...

В Париж има няколко вегетариански ресторанта с великолепна кухня, където често ходят и не-вегетарианци. Един е напълно азиатска веге кухня, друг е по-скоро индийска, има и френска кухня, адаптирана за вегетарианци. Тук се вижда убедително доказателство, че всяка култура и нация в основата си има постни и вегетариански ястия. Всяко общество може да се приспособи към вегетарианството.

Има ли отделни магазини само за веге храни или в големите и по-малките магазини има щандове за това?

Макар в по-малките градове да няма много вегетарианци, във всеки магазин за хранителни стоки има стелаж с продукти за вегетарианци – соеви пържоли, тофу, екологични храни. Почти във всеки град има специализиран екологичен магазин, където се намират всякакви разнообразия от соеви изделия с най-различен вкус. Дори и по-капризните намират алтернатива на месото.

Какво и къде обядваш в обедната почивка - навън или с домашно приготвен сандвич?

Обичам да готвя вкъщи, защото съм свикнала с моята кухня. Ако трябва да ям навън, обикновено приготвям сандвич или купувам нещо от магазина – от вегетарианския стелаж. Признавам, че с времето, изборът става все по-богат. И е добре, че се обръща внимание на екологичната страна на храненето ни. Често вегетариански и еко-храни вървят заедно.

Какво е най-популярното веге-ядене на французите?

 

Трудно ми е да кажа, тъй като в Париж и Лион хората са доста повлияни от чуждите кухни – азиатска, арабска и др. Но типично веге ястие е рататуй, което е нещо като нашия гювеч, но без месо.

Пуши ли се в заведенията в Париж?

Определено не. Това е цяла благодат. И законът се спазва стриктно. Дори и пушачите признават, че това е добър закон.

Кметът на Париж бил забранил продажбата на минерална вода заради замърсяването от бутилките. Вярно ли е? Как стои въпроса?

Нямам представа за това.

Чист град ли е Париж? Пазят ли чистота французите по принцип?

Париж е чист и красив град. Независимо от огромния брой хора, които се тълпят по улиците му, той е поддържан много добре. Разбира се, това си остава най-романтичният град за мен.

Любима мисъл или мото.

Винаги давай най-красивото от себе си.

 

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/