ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 76 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Интервюта

Интервюта с интересни еко-веге хора - въпроси за екология и зелен начин на живот, вегетарианство и здраве.

Елица Йоргова: енергия чрез йога и веганство

 

 

elitsa-yorgova-yoga

Елица Йоргова е преподавателка по йога и основателка на Йога Арт Студио Shanti-Пловдив. Много сме радостни, че тя се съгласи да даде интервю за ЕкоВеге, в което споделя повече подробности за начина си на живот, как изпълва с енергичност и хармония живота си благодарение на йога и веганското хранене. Следва и самото интервю:

 

Прочетена 13751 пъти
Продължение...
 
Интервю за веганството по Радио Пловдив

 

Радио Пловдив веганство и Миглена БожиковаЧудесно интервю на тема веганство с Миглена Божикова в "Клуб Неделя", с водеща Таня Лазарова по Радио Пловдив - Българско Национално Радио. Излъчено директно на 20 януари, 2013. Тук може да чуете запис от предаването

Може също да свалите записа от предаването без музиката в mp3 формат оттук - свали mp3 от записа.
Прочетена 7817 пъти
 
Статия за Владимир Нгуйен във вестник "Преса"

Статия за съоснователя на ЕкоВеге Владимир Нгуйен с автор Боряна Антимова, публикувана във вестник "Преса",28 януари 2012 г. Текстът на статията и цветни снимки може да прочетете на адрес:

http://borianaantimova.blogspot.com/2012/01/blog-post_28.html

 

vestnikpresa-vlado

 

 

Прочетена 7383 пъти
 
Мартина: За жените вегетарианки и здравите мускули

Интервю с Мартина Генкова-Иванова - вегетарианка и майка, в което това здраво момиче разкрива някои от тайните на това как поддържа своята изключителна форма и жизненост.

Мартина, сподели няколко думи за себе си :) От колко време си вегетарианка?

martina-genkova-crosfit-fitnes1-previewЗдравейте на всички приятели и читатели на сайта. Щастлива съм, че чрез неговите страници толкова много хора могат да общуват, да обменят опит и идеи, да се свържат и подпомагат по пътя си към целесъобразен, пълноценен начин на живот.

Прочетена 18940 пъти
Продължение...
 
Интервю с веган силов атлет от Финландия

Интервю с веган стрейт едж силов атлет на име Джони, който живее в Англия, но е родом от Финландия, и е създател на Финландското веган общество и форума за веган атлети www.veganfitness.net.

Интервюто е поместено на български в следния сайт:

http://straightfromtheinside.wordpress.com/2011/03/20/joni/

Джони Веган Фитнес

Прочетена 5950 пъти
 
Интервю със Стела от zoya.bg

Стела Петкова от zoya.bg (зоя.бг)От ЕкоВеге сме много радостни, че днес можем да споделим интервю със Стела Петкова от биомагазин Зоя.бг. Тя ще ни разкаже повече за био-органичните храни и козметика, за съставките в тях и какво ги отличава от конвенционалните, а също и за своя лайфстайл....

Прочетена 13250 пъти
Продължение...
 
Мария - за веганството и майчинството

mariakomitskaintervuМария Комитска е веганка и майка на няколко дечица. В момента живее в Канада, но въпреки разстоянието се съгласи да сподели част от своя опит с читателите на ЕкоВеге относно здравословното хранене и отглеждането на деца.

От колко време си веганка? Как се реши и беше ли вече майка? 

Веганка съм от 4 години.

Да, когато си смених хранителния режим вече бях майка. Тогава първите ми две деца бяха на 2 и на 3 годинки. Промяната при мен стана доста плавно и постепенно. В продължение на около 6 месеца. От самото начало следвах идеята за здравословно хранене и нямах за цел вегетарианство или веганство. Променях постепенно диетата си, спрямо това как се чувствам. С времето, веганството дойде само, без да ми е било поставено като предварителна цел. Дори преминах на суровоядство за около 9 месеца, което също дойде естествено при мен.

Прочетена 15720 пъти
Продължение...
 
Мер: "Всички можем да бъдем напълно здрави, свежи и бодри"

Мер от Земя на Заем zemianazaemМария или както е по-известна от сайта си Мер, е създателката на сайта "Земя на заем". Още от малка винаги се е интересувала от здравословното хранене и природосъобразния начин на живот. Мечтае всички да са здрави и щастливи, да живеят в мир със себе си и с майката Природа. А най-много от всичко желае, хората които обича и са до нея, да са млади, здрави, хармонични…

Благодарим за интервюто, което тя се съгласи да даде за сайта ЕкоВеге и ценните мисли, които  споделя с нашите читатели. Ето го и него:

 

Прочетена 21384 пъти
Продължение...
 
Виолета Господинова: Вегетарианство, йога и Любов е равно на семейство Господинови

violetaЗапознах се с Виолета и Недко Господинови задочно - чрез интернет. Членуват в Българско вегетарианско общество. Живеят в Ямбол. И двамата са вегетарианци.

Прочетена 7906 пъти
Продължение...
 
„Има смисъл да се протестира за зеленото!”

13746_241394565147_691780147_4878172_4946803_nНовият носител на наградата "Еко съзнание" е добре познато лице от първите редове на протестите за запазване на природата. Боби Сандов обяснява това наше впечатление с чисто административни норми – например като тази, че все той е комендантът на протеста... Притеснява се, че хората ще забравят за какво се бори, като го виждат постоянно къде ли не, но май няма основание – след него трева винаги никне, дори и там, където политически или икономически интереси доскоро не са позволявали това.

Прочетена 5608 пъти
Продължение...
 
Природата ни е дала толкова много

Интервю на списание "Усури" с Владо от ЕкоВеге. Благодарим на списанието и Краси Проданов за възможността да споделим информацията и с читателите на ЕкоВеге, както и за подкрепата за зеления и устойчив начин на живот.

Владимир Нгуйен- глобално затопляне, веганВладимир Нгуйен размишлява екологично, а храната му е на веган – затова в негово лице видяхме човекът на новото време, човекът-ековег...

Прочетена 5885 пъти
Продължение...
 
Люси Сетиян: Екологията е част от гражданското съзнание, а в България и двете са на много нисък етап

lucy-small-photoИнтервю с Люси Сетиян – една от най-влиятелните блогърки на екологична тематика.

 

Прочетена 5842 пъти
Продължение...
 
10 отговора за вегетарианството на Поли Маринова

polyЕдно интересно, забавно и сериозно интервю на списание "Усури" с Полина Маринова от Българско Вегетарианско Общество.

Прочетена 22808 пъти
Продължение...
 
Интервю с Джон Фелдман от “Goldfinger”

johnfeldman2Интервю с Джон Фелдман от “Goldfinger” – музикална група, която защитава правата на животните.

Прочетена 4848 пъти
Продължение...
 
Интервю със Запрян Костадинов

Запрян Костадинов - вегетарианство thumbЕдно откровено интервю със Запрян Костадинов, главен готвач на ресторант "Кринг", в което той отговаря специално на въпроси за читателите на ЕкоВеге.

Прочетена 8381 пъти
Продължение...
 
Бременните жени могат да са напълно здрави като бъдат вегани

Вегетарианка ЕваИнтервю за вегетарианство (веганство) и екология със сънародничката ни Ева Гюрова от Франция.

Прочетена 6755 пъти
Продължение...
 
Интервю с Хардкор легендата и веган Джон Джоузеф (Cro-Mags)

hardcore-певецИнтервю с певецът Джон Дзоузеф от Cro Mags. Защо е веган, за правата на животните и неговото послание:

Прочетена 4295 пъти
Продължение...
 
Станах вегетарианка на 52

Ваня: Станах вегетарианка на 52Едно интересно интервю с Иванка Христова, на 61 години, показващо, че никога не е късно да промениш живота си и да се възползваш от благото на вегетарианството за своята душа и здраве, това на животните, и на планетата.

Прочетена 4694 пъти
Продължение...
 
Екологични мисли на един вегетарианец

BobiБорислав Сандов е студент, роден е в Родопите, но от 6 години живее в София. В момента завършва магистърска програма „Управление на хидро-климатичните ресурси” в Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Председател е на студенски клуб "Юнеко" http://www.uneco.info/ и активно работи за двете важни каузи в живота си - екологията и вегетарианството. Ето какво сподели той за читателите на ecovege.org.

Прочетена 6165 пъти
Продължение...
 
Вегетарианството възпитава в толерантност

ИветИвет Лолова от сайта за Екология и Вегетарианство ecovege.org даде обширно и интересно интервю за списание "Аз жената",озаглавено: "Вегетарианството възпитава в толерантност".

Прочетена 5029 пъти
Продължение...
 


Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/