ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 57 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Глобално затопляне Животновъдството необратимо изтощава почвата

Животновъдството необратимо изтощава почвата
Публикувано от: Ивет Лолова   
Четвъртък, 08 Май 2008

Soil HandsСтадата от животни, отглеждани за месо и млечни продукти мащабно влошават качеството на почвата, като 20% от пасищата се смятат за негодни, поради прекомерна паша, сплъстяване и ерозия. Това число е още по-голямо в сухите райони, където неподходяща политика и неадекватно стопанисване на добитъка допринасят за прогресивното им превръщане в пустиня.

Животновъдството е сред най-увреждащите сектори за все по-оскъдните водни ресурси на земята, като допринася за замърсяване на водата, евтрофията и дегенерацията на кораловите рифове, измежду другите неща. Основните замърсители са животински отпадъци, антибиотици и хормони, химически вещества от цеховете за щавене на кожи, торове и пестициди, с които се пръскат фуражните посеви. Широко срещаната прекомерна паша разстройва водните цикли, като така намалява възстановяването на надземните и подземните водоизточници. Значителни количества вода се използват за производството на фуражи.

Домашните животни се смятат за основния сухоземен източник за замърсяването на Южнокитайско море с фосфор и азот, допринасящо за загуба на биоразнообразие в морските екосистеми.

Животните за месо и мляко сега причиняват около 20% от всичката земна биомаса. Присъствието на добитък в обширни земни пространства и нуждата му от фуражни посеви допринасят за загуба на биоразнообразие; 15 от 24 важни услуги за екосистеми са оценени като такива в упадък, като добитъкът се сочи за причинител.

 

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/