ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 53 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Глобално затопляне Метеорологични събития в Русия и Пакистан, свързани с климатичните промени

Метеорологични събития в Русия и Пакистан, свързани с климатичните промени
Публикувано от: Владимир Нгуйен   
Неделя, 22 Август 2010

globalwarming-globalnozatoplqneИзявление от Програмата за проучване на световния климат, която работи заедно със Световната метеорологична асоциация на Обединените нации (WMO), наблюдавайки атмосферните промени и връзката им с метеорологичните събития, отбеляза, че скорошната суша и топлинна вълна в Русия произхождат от същия модел на атмосферни течения като силните пакистански дъждове. Към тези две бедствия се присъединиха други скорошни екстремни събития, а именно свързаните с дъжд свлачища в Китай и разцепване на голям ледник в Гренландия. Всичко това заедно формира това, което организациите наричат безпрецедентна поредица и величина на събитията, които трябва да се оценяват едновременно, а не отделно, най-вече защото представляват последици от глобалното затопляне и така се очаква да се случват по-често, ако температурите на планетата продължат да се покачват.

Учените също посочиха, че последиците от тези бедствия стават все по-сериозни. Само в случая с Русия, изследователи от Академията на науките в страната отбелязаха, че топлинната вълна, както и замърсеният въздух от горските пожари са довели до удвояване на смъртните случаи в Москва до общо 700 души на ден, с близо 6000, които са загинали през месец юли в сравнение с предишната година. След два пълни месеца на рекордно висока жега и над 27 700 опустошителни пожара, изглежда, че температурите ще се върнат до нормалните за лятото. Обаче, с опустошени около 25% от зърнените посеви на нацията, забраната на износа на зърно (Русия е един от най-големите производители в света) може значително да намали дохода на страната, както и да причини недостиг за други страни.

Ако се огледаме, можем да видим нарастващата честота и сила на бедствията навсякъде. Наводненията по света сега са три пъти по-високи, отколкото през 80-те години на ХХв. През 2008, имаше 40 бури от категория 5, най-много регистрирани някога, включително в Атлантическия океан, Индия, Бангладеш и Филипините. Единствено промяната в начина на живот и използване на ресурсите на Земята могат да променят тази бедствена тенденция.

 

За още информация:

Суша в региона на Черно море сега излага на опасност житни реколти до 2011

Животновъдството е отговорно за над 50% от всички парникови емисии - доклад на Worldwatch Institute

 

 

 

 

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/