ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 74 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Глобално затопляне Суша в региона на Черно море сега излага на опасност житни реколти до 2011

Суша в региона на Черно море сега излага на опасност житни реколти до 2011
Публикувано от: Владимир Нгуйен   
Сряда, 18 Август 2010

пшеница РусияНеобичайно екстремно сухо време поради климатичните промени, утежнено от последните горски пожари, е довело до бедствено засягане на условията за отглеждане в нормално процъфтяващия регион на Черно море в Русия и Украйна, известен още като „хлебната кошница” на региона.

В резултат, както Русия,така и Украйна, съответно четвъртият и шестият най- голям износител на пшеница в света, са забранили износа, за да се съхранят националните хранителни резерви. Понеже сушата в Русия е най-лошата от век, руският премиер Владимир Путин заяви, че последиците може да са толкова сериозни, че забраната за износ да се разшири и след края на годината. Той продължи като заяви, че прогнозата за зърнената реколта може да падне до 60 милион тона, като предишната седмица прогнозата беше 75 милиона тона.

Засегнатите региони на отглеждане в момента не планират да засяват посеви за зима 2010 тази есен, което обикновено възлиза на 40% от реколтата от зърно на страната и ще се съсредоточат върху пролет 2011 по-късно вместо това. Засяването за зимата на зърно също е забавено в Украйна, където високите температури и липсата на дъжд са засушили слоя за посеви на почвата. Властите също са заявили, че излишъците на зърно от минали години може да се наложи да се използват, за да се избегне вътрешен недостиг на храна.

 

Още информация:

Black Sea drought could threaten crops into 2011

20 000 - 40 000 литра вода за производството на 1 кг говеждо

 

 

 

 

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/