ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 63 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Глобално затопляне Ефектите от глобалното затопляне: Част 4

Ефектите от глобалното затопляне: Част 4
Публикувано от: Владимир Нгуйен   
Събота, 12 Юни 2010

ХОРАТА

Суша

Близо два милиона души от Бола, малък остров в южен Бангладеш, виждат от първа ръка ефектите от промените в климата, като всеки час 11 бангладешци губят дома си заради повишаването на нивото на водата.

 

Заради продължителното засушаване без признаци за край над 15 хиляди сомалийци от района на Галгадуд напуснаха домовете си и се преместиха в лагер за бежанци с надеждата да намерят вода и помощи.

ООН съобщава, че бежанците по света са нараснали с 3 милиона заради свиването на глетчери в планините в Уганда и Непалските Хималаи, заради пресъхването на езера в Мали, Чад и Етиопия и заради ерозия на почвата от обезлесяването в Хаити.

Холандско изследване съобщава, че повишаването на патогенните организми заради климатичните промени ще причини нарастване на заболявания  като астма и алергии, както и рак на кожата и Лаймска болест.

Тежка суша удари Западна Ява през август 2008, довела до загуба на зърно от над 4 000 хектара в 12 области, засягайки 12 хиляди фермери.

Геоложкият институт на Индия казва,че скорошните разцепвания на земята в Баласор, причинили евакуацията на хората, се дължи на глобалното затопляне.

Южноафриканска конференция за журналисти и членове на медии наблегна на връзката между климатичните промени и загубите на реколти.

Американски учени цитират инцидент в Минесота, САЩ, когато  ферма за мляко накара живеещите в околните територии да напуснат домовете си, заради опасно повишаване на нивото на въглероден сулфид -  отровен газ, който се отделя при интензивно отглеждане на добитък.

ООН съобщиха през юли 2008, че над 14 милиона източно африканци спешно се нуждаят от хранителни помощи, заради причинени от суши загуби на реколта и покачващите се цени на храната и горивото.

Иран възстановява вноса на пшеница, след като националната продукция спадна с 20% през миналата година заради намаляване с 50% на годишните валежи.

Австралийски правителствен доклад заключава, че снабдяването на нацията с вода не е сигурно след 2009 г. с продължаващата и в момента най-тежка суша за последните 100 години.

Аржентинският президент Кристина Фернандез де Кирхнер обяви извънредно положение на 23 август 2008 в пет провинции в отговор на продължаващата месеци наред суша, най-тежката за последните 50 години

Торфени блата в Аляска, САЩ, пресъхват в резултат на затоплящия се климат, увеличавайки риска от горски пожари и освобождаване на метан и въглероден двуокис в атмосферата.

 

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/