ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 13 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Глобално затопляне Ефектите от глобалното затопляне: Част 3

Ефектите от глобалното затопляне: Част 3
Публикувано от: Владимир Нгуйен   
Понеделник, 07 Юни 2010

Океаните sinking-islands

 • Организацията за Храни и земеделие към ООН (FAO) съобщи, че измененията на температурата на океаните, която е тясно свързана с климатичните промени, се отразяват зле на метаболизма на рибите, на растежа им, размножаването и устойчивостта на болести.
 • Изследователи от Международния изследователски симпозиум за коралите (ICRS) във Форт Лоудърдейл, Флорида, САЩ, са открили че една трета от над 700 вида корали, разпространени по света, сега са застрашени от изчезване заради климатичните промени и окисляването на океана.
 • Ново изследване на австралийски и американски климатолози заключава, че световният океан се затопля 50% по-бързо през последните 40 години, отколкото се смяташе според доклада на IPCC от 2007 година.
 • Професорът по океанография Стивън ДиМарко от Тексаския университет заяви, че увеличеното замърсяване с нитрати от тор на водите, оттичащи се в Мексиканския залив след неотдавнашното наводнение в САЩ, е вероятната причина за мъртвата зона с площ от 7900 кв. мили.
 • Намиращият се в Швейцария Международен съюз за опазване на природата (IUCN) съобщава, че ивиците морска зостера, жизнено важна като подслон и храна за много морски видове, намаляват заради глобалното затопляне.
 • Села в южната част на индийския щат Гуджарат са застрашени от ерозия на бреговете, причинена от свързаното с глобалното затопляне повишаване на нивото на водата.
 • Навсякъде на 25 километровия остров Уейжоу в Китай, бреговете, плажовете и буферните гори по крайбрежието са потопени от високи приливи, достигащи дори до нивото на прозорците на някои от 15 хилядите домове на острова.
 • Ново изследване на екип геолози от университета Уисконсин, САЩ, съобщава, че ледената покривка на Гренландия, която се топи заради глобалното затопляне, може да причини повишаване на нивото на океана  1 см на година.
 • Доклад на Световния фонд за дива природа (WWF) разкрива огромните количества природни ресурси като например водата, които се изразходват при производството на месо.
 • Австралийският Департамент за климатични промени заяви, че над 80% от австралийците могат да бъдат застрашени от потопяване от повишаващото се ниво на океана заради близостта им с него.
 • Нерегулирани минни и други неустойчиви дейности, в съчетание с покачващите се нива на морето поради глобалното затопляне, подлагат островите на Индонезия на риск, като 24 острова вече са изчезнали под океана и още 2000 ги грози същата участ.
 • Доклад на американската изследователска и образователна организация Институт световна политика гласи, че 90% от големите риби в океаните са изчезнали през изминалите 50 години поради свръхриболов.
 

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/