ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 74 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Глобално затопляне Светът бързо се приближава към определени повратни точки

Светът бързо се приближава към определени повратни точки
Публикувано от: Владимир Нгуйен   
Четвъртък, 27 Май 2010

Изгаряне на АмазонкаПубликуван неотдавна доклад на Организацията на обединените нации за биоразнообразието предупреждава, че екосистемите могат да понесат трайни щети, ако страните не вземат мерки за защита на на животинския и растителен свят. В докладът, озаглавен „Глобално биоразнообразие 3,”  са описани екосистеми, които  непоправимо се разпадат, като например коралови рифове, много от които се разрушават от прекомерен риболов,  затопляне на океана  и повишена киселинност.

Според доклада амазонските дъждовни гори продължават да са застрашени от  трайно обезлесяване, което на свой ред ускорява допълнително глобалното затопляне и масовата загуба на растителни и животински видове. Поради змърсяване вследствие на изтичане на отпадъци от животновъдството, много сладководни езера и реки вече не са способни да поддържат живот.

Изпълнителният секретар на Конвенцията по биологично биоразнообразие на програмата за околната среда на Обединените нации (UNEP) Ахмед Джоглаф подчерта: „Ние продължаваме да губим биоразнообразие с темпо, невиждано в историята до сега  – скоростта на изчезване може да стане до 1000 пъти по-висока от скоростта в миналото.”

Авторите на доклада призовават за спешни действия в защита на природните хабитати, сочейки, че част от парите, харчени за избягване на икономическите сривове, ще предотвратят много по-сериозен и фундаментален колапс на поддържащите живота системи на Земята.

 

За още информация:

http://news.yahoo.com/s/afp/20100510/ts_afp/unenvironmentbiodiversityeconomy

http://www.ens-newswire.com/ens/may2010/2010-05-11-01.html

 

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/