ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 13 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Глобално затопляне Ефектите от глобалното затопляне: Част 1

Ефектите от глобалното затопляне: Част 1
Четвъртък, 29 Април 2010

Последни изследвания на последиците от глобалното затопляне: Арктика, Антарктика и ледниците по света

 

Наса арткически лед отразяване

 • Според американски изследователи, специализирани в изследвания на Антарктика - континент на 30 милиона години и на практика изолиран от останалите, той е най-засегнатия в целия свят от промените в климата, с над 10 градуса по Фаренхайт повишаване на температурите от 1950 година досега.
 • Изследване на Американския национален изследователски център (NCAR) е установило рекордно топене на арктическите ледове миналото лято, което е обхванало 1000 мили земя навътре в сушата, които са замръзнали целогодишно.
 • Сателитни снимки през август 2008 г. показват топенето на два от най- големите Гренландски глетчери, забързвайки повишаващото се ниво на океана от топенето в Южна Гренландия.
 • Американски учени, използващи сателитни данни, заявиха, че загубите на арктическия лед през 2008 ще надминават тези от 2007. Прогнозите за топенето се сбъднаха, което намалява все повече способността на Арктика да отразява слънчева топлина.
 • Мечки на топящ се ледник

 • Ледниците на тибетските плата са се оттеглили с 82% заради бързото затопляне, което може да наруши климатичните цикли в Азия и да застраши снабдяването с вода на милиарди хора.
 • Рекордното затопляне причинява топенето на ледовете, наводнения и затваряне на Канадския национален парк Auyuittuq, чието име значи „Земята, която никога не се топи”.
 • Група от водещи в света глациолози предупреждава за тревожната скорост, с която глетчерите на Перуанските Анди се топят.
 • Глобалното затопляне причини отделяне от 8 кв.км лед от острова Ward Hunt в Канадския Север, когато предишният свързващ леден шелф от 3500 кв. мили близо до остров Ellesmere се стопи на пет малки ледени плочи с обща квадратура от само 400 квадратни мили.
 • Учени на борда на руски изследователски кораб край бреговете на Сибир откриха наскоро обширна дълбоководна зона, освобождаваща метан в количество 100 пъти над нормалното за района, като така отбелязват заплахата от ускоряване на глобалното затопляне.
 • Шведски учени са открили значително количество метан над и във водата на източно сибирски езера, причинено от условията на затопляне, които карат метана да се отделя от малки дупки в замръзналата почва на езерните дъна.
 • Учени от университета в Бремен, Германия заключиха, че двата прохода – северозападният проход в Канада и североизточният проход през Русия са се стопили, което означава, че обиколното плаване около Арктическата ледена шапка сега е възможно за първи път от приблизително 125 хиляди години.
 • Британски учени потвърдиха, че арктическият лед сега се топи дори през зимата.
 • Новозенландския национален институт за изследвания на водата и атмосферата съобщи, че 2,2 милиарда тона постоянен лед са изчезнали от глетчерите в страната между април 2007 и март 2008.
 • Учени от Университета Джавахарлал Неру в Ню Делхи, Индия, казаха, че глобалното затопляне е причинило свиването на глетчера Ганготри с 850 метра и продължава с темп от 17 метра годишно.
 • Според директора на Чилийската водна компания Echaurren и околните глетчери се свиват с темпо от 12 метра годишно, което ще причини суша в реката, която осигурява 70% от водата на столицата Сантяго.
 • Изследване на Програмата за Околната Среда на Обединените нации и Световната служба за мониторинг на глетчерите е установило, че 35-40% от общата площ на глетчерите в планината Тиен Шан в Киргизстан са изчезнали през изминалото столетие.
 

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/