ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 51 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Глобално затопляне Новини след конференцията в Копенхаген

Новини след конференцията в Копенхаген
Публикувано от: Владимир Нгуйен   
Събота, 26 Декември 2009

Копенхаген - конференция за глобално затопляне и изменение на климатаМнозина нарекоха новото Споразумение в Копенхаген, създадено на Конференцията за изменението на Климата на Обединените нации в Копенхаген, важна първа стъпка в правилната посока за овладяване на глoбалното затопляне, като преговорите за реално ангажиращ протокол ще продължат догодина на срещата в Мексико. "Съюзът на Загрижените Учени" (Union of Concerned Scientists) обаче напомня, че без строги цели за намаляване на емисиите в близък срок, заявената в споразумението задача за максимално увеличаване на глобалните температури до 2 градуса по Целзий няма да бъде постигната. По-вероятно е глобалните температури да се повишат с 3-4 градуса по Целзий, обхват, който някои експерти смятат, че може да доведе до неуправляемо  затопляне с катастрофални последици.

 

По време на конференцията беше наблегнато от малки островни нации, че дори покачване с 2 градуса ще бъде бедствено и че целта трябва да е 1.5 градуса по Целзий, за да се избегне потапянето на тези и други крайбрежни райони.

Едуард Натапей, премиер на Вануату: "Това е въпрос на оцеляване за нас. Ако продължим да „вършим работа както обикновено”, ще бъде много трудно да не бъдем засегнати. Не само крайбрежни нации, но също райони, предразположени, към суша вече страдат от температури над средните."

Монголският президент Намбариан Енкхбаяр, който говори пред делегатите в Копенхаген за щетите в неговата собствена сполетяна от суша страна, се съгласи, че важно решение е намаляването на консумацията на животински продукти, водещият източник на множество задържащи топлина парникови газове.

Въпрос: Осъзнавате ли, че трябва да кажем на хората да ядат по-малко месо, ако е възможно, да станат вегетарианци?

Намбариан Енкхбаяр: "Да, моля, моля, яжте по-малко месо. Ние имаме 2.5 милиона души и повече от 50 милиона говеда в Монголия. Това е също един проблем в Монголия, заради увеличаване броя на добитъка."

Президентът заяви още, че преминаване от животновъдство към веганско фермерство ще бъде предпочитано за околната среда и сънародниците му.

Самият президент Енкбаяр беше запознат на конференцията с още материали относно вегетарианското решение за изменението на климата. Също по време на срещата за климата тази практическа литература беше представена на други държавни и правителствени глави - немския канцлер Ангела Меркел, президентът на Европейската Комисия Жозе Мануел Барозу, американският президент Барак Обама и генералният секретар на Обединените Нации Бан Ки-мун.

Преди започване на преговорите в Копенхаген хиляди еко активисти изразиха желанието си да се приеме протокол, който да ангажира страните с реални действия за спиране на глобалното затопляне и запазване на Земята. Някои от призивите бяха:

-  "There is no planet B" ("Няма резервна планета")

-  "Nature doesn't compromis" ("Природата не прави компромис")

-  "Livestoke Factory Farms: An Enviromental Hazard"(Животновъдните ферми: Риск за Околната Среда)

- "Vegetarian Diet: The most effective way to stop global warming" ("Вегетарианското хранене: Най-ефективния начин да спрем глобалното затопляне")

- "With the Earth gone, what use is economy" ("Ако Земята си отиде, за какво ще ни е икономика")

Споделяме с читателите снимки от шествието на екозащитните организации:

 


 

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/