ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 62 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Глобално затопляне По-топло = повече вируси

По-топло = повече вируси
Публикувано от: EcoVege.Org   
Неделя, 26 Юли 2009

mosquito3newСъс затоплянето на планетата, Западно Нилският вирус, който се разпространява от комарите и може да причини менингит, разшири обхвата си отвъд тропиците и субтропиците на Африка и става световна болест. Според вирусолозите, покачването на температурите по света е създало условия, позволяващи на комарите, разнасящи болестта, да увеличат степента на зараза и върху хора, и върху животни.

Д-р Томас Метенлайтър, президент на Немския Федерален Институт по Изследвания за Здравето на Животните, е обяснил, че редицата случаи на Западнонилска треска са "пред прага" на България, Унгария и Австрия, а освен това се очакват и в близко бъдеще повече северогермански случаи. В Съединените Щати и Канада, Западнонилска болест за пръв път е съобщена през 1999 в Ню Йорк и оттогава е станала по-широко разпространена.

Експертите казват, че ако климатичните промени продължат с нестихваща сила, е само въпрос на време другите видове комари също да увеличат обхвата си и да пренесат болести като остра тропическа и жълта треска.

 

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/