ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 22 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Глобално затопляне Рекордно топла есен в Арктика

Рекордно топла есен в Арктика
Публикувано от: Ecovege.org   
Четвъртък, 13 Ноември 2008

Мечки на АнтарктидаНационалната администрация за океани и атмосфера на САЩ (NOAA) през октомври 2008 представи доклад за изменението на климата на Арктика. Средната температура на ледения континент през тази есен е на рекордно високо ниво – с цели 5 градуса над нормата.

По информация на Европейската космическа агенция от 7 октомври 2008 г. на сателитните снимки ясно се вижда, че през септември ледената шапка на Арктика в северните и североизточните части на континента е изчезнала напълно. А през август 2008 г. е регистрирано най-голямото топене на ледниците, откакто преди 30 години започват сателитните наблюдения на Арктика.

Климатолозите коментират, че причината е в интензивното топене на ледовете в последните няколко години поради по-силното му нагряване от слънчевите лъчи. Заради намаляването на ледената покривка океанът поглъща повече количество слънчева енергия. Това води до повишаване на температурата на водата, което се отразява на живота на морските обитатели и на полярните животни.

През 2007 г. площта на арктическите ледове е достигнала своя минимум за цялата история, в която се извършват наблюдения върху Арктика.

Докладът Arctic Report Card е изготвен въз основа на резултатите от наблюденията на 46 учени от 10 страни. Той се съставя всяка година и се състои от шест раздела, посветени на изучаването на атмосферата, океана, сушата, ледовете, състоянието на Гренландия и биологически изследвания.

Първите три раздела са посветени изключително на изменението на климата, докато последните три описват въздействието на тези изменения върху средата на месните обитатели – живите организми. Учените еколози обясняват сегашното състояние на ледения континент като ефекта на доминото – едно явление води след себе си много последствия.

В доклада за 2008 г. първите три раздела са обозначени с червен цвят. Това означава, че измененията в атмосферата, ледената покривка и ледниците на Гренландия имат катастрофален характер.

 

Да спасим нашата Земя! Бъди Веге, Живей Зелено!

 

За допълнителна информация:

http://www.arctic.noaa.gov/reportcard/
 

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/