ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 60 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Глобално затопляне Връзката между вегетарианството и парниковите газове

Връзката между вегетарианството и парниковите газове
Публикувано от: Радослава Никова   
Четвъртък, 13 Ноември 2008

MthiemeМариана Тийма, съосновател и водач на Партията за животните в Холандия, ясно посочи какъв значим резултат би имала Великобритания, ако гражданите й минат на хранене без месо, основавайки се на данните от най-новите изследвания върху изменението на климата и отглеждането на животни:

"Ако всички в Обединеното Кралство не ядат месо 7 дни в седмицата, те ще спестят 91 мегатона емисии на парникови газове. Всъщност, това ще е все едно елиминирането на всички емисии парникови газове от 12.5 милиона домакинства в Обединеното Кралство. Това са половината домакинства там."

"Ако всички британци се хранят без месо 6 дни в седмицата, това ще спести повече въглероден диоксид, отколкото отстраняването на всички коли по британските пътищата - 29 милиона автомобила."

"Ако всички в Обединеното Кралство се въздържат от ядене на месо 5 дни в седмицата, те ще спестят 65 мегатона, милиони тонове СО2 емисии. Това ще спести повече емисии, отколкото биха се спестили, ако емисиите от цялото електричество във всички домакинства в Кралството бъдат отстранени."

"Ако всички британци не ядат месо 4 дни в седмицата, ще спестят 52 мегатона СО2 от емисии парникови газове. Това ще доведе до спестяване на повече въглероден диоксид, отколкото, ако се отстранят от пътя 70% от колите в Обединеното Кралство."

3 дни без месо, ще имат същите позитивни последици върху намаляването на емисиите парникови газове, каквито биха имали замяната с енергоспестяващи на всички домакински уреди от рода на хладилници, фризери, миялни машини и перални; изолацията на стени, двойното остъкляване, енергоспестяващи бойлери и термостати."

Данните ясно показват, че да бъдеш вегетарианец или веган е избор с дълбок смисъл за опазване на околната среда!

* Бележка: 1 мегатон (Mt) = 1 000 000 тона (t)

Спестяване на въглероден диоксид във Великобритания
Дни в седмицата без месо CO2 в Мегатонове за година
1 ден
2 дена
3 дена
4 дена
5 дена
6 дена
7 дена
13
26
39
52
65
78
91
UK
Източници:
· Pieter van Beukering, Kim van der Leeuw, Desirée Immerzeel and Harry Aiking (2008) Meat the Truth. The contribution of meat consumption in the UK to climate change. Institute for Environmental Studies (IVM), VU University, Amsterdam, the Netherlands.
· HM Government (2006) Climate Change, the UK programme 2006

За допълнителна информация:

 

Бъди Веге! Живей Зелено! Да Спасим Нашата Планета!

 

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/