ЕкоВеге Видео Канали:

 

Vbox видео за вегетарианство, веганство Youtube видео за вегетарианство, веганство

ЖИВОТ(НИТЕ)...


0 морски животни
0 пилета
0 пуйки
0 гъски
0 прасета
0 крави и телета
0 овце
0 зайци
0

Броя на животните по света, чиито живот е отнет от индустрията за месо, мляко и яйца - откакто отворихте страницата в този сайт

Кой е онлайн?

В момента има 72 посетителя в сайта

Какво е EcoVege

Група от екологично мислещи вегетарианци

(виж повече)

Начало Глобално затопляне От Европейския Парламент докладват за отглеждането на животни и изменението на климата

От Европейския Парламент докладват за отглеждането на животни и изменението на климата
Публикувано от: Владимир Нгуйен   
Четвъртък, 25 Септември 2008

Членове на Европейския парламент докладват пред него за последиците от отглеждането на добитък върху изменението на климата. Един от тях, Йенс Холм, е член на Европейския Парламент от Швеция, служещ в Комитета за околната среда, изменението на климата и международната търговия. Като застъпник за благополучие на животните и световна справедливост, г-н Холм е автор на поредица статии, говорещи за опасностите от индустрията за месо върху климата. Докладът му от 2007 г. „Добитъкът и климатът” е проникновен поглед към цената на консумацията на месо за финансите, природните ресурси и емисиите от парникови газове.

Йенс ХолмЙенс Холм споделя: "Вегетарианството е добро не само за климата, то е добро естествено за животните и за собственото ви здраве. Проблемът обаче е, че много пари на обществото, мои и на вас -данъкоплатците, всъщност се използват за субсидиране на месната индустрия. Част от парите отиват директно за пазара на месо, за да поощрят месния начин на живот."

Г-н Холм предлага правителствата да бъдат съветвани по-добре да харчат пари, за да информират гражданите за ползите от вегетарианството. Това може да се направи в обществени институции от начални училища до центрове за грижа за възрастните. Той продължава:

"Вероятно най-голямата стъпка, която човек може да предприеме, е да намали консумацията на месо и други животински продукти. И ако наистина искате да сте съзнателен към климата, тогава е добре да станете вегетарианци и да спрете напълно да ядете месо. Но трябва и да бъдем активни в политиката и в организациите и да следим дали правителствата ни и политическите партии правят това, което трябва, и то не да субсидират месната индустрия, а да поощряват вегетарианска храна, например."

Благодаря за мъдрите и изпълнени с логика думи на Йенс Холм от Европейския парламент. Нека повече граждани и управляващи предприемат подобни стъпки, за да бъде информиран всеки от нас за ползите и необходимостта от хранене без месо за здравето на планетата.

За допълнителна информация:

http://suprememastertelevision.com/bbs/board.php?....

http://www.evana.org/index.php?id=33604&PHPSESSID=a6d9....

http://www.jensholm.se/category/english/

http://ec.europa.eu/budget/reform/library/focus/meat_climate_report_en.pdf (доклада от 2007 за животновъдството "The Livestock and the Climate")

 

Template by SiteGround Web Hosting.
уеб дизайн и изработка на сайт от Владимир Нгуйен (VieN Design)

БЪДИ ВЕГАН, СЪЗДАВАЙ МИР / BE VEGAN, MAKE PEACE/